Rozdvojené konce vlasů nepůsobí nijak zvlášť atraktivně. Co s nimi? Ostříhání si nechte až jako poslední možnost. Nejdřív dejte šanci jogurtu, medu a jablečnému octu. Také vaječný bílek je vítaným pomocníkem!
Roztřepené konečky? S těmi je vážně kříž! To právě kvůli nim vlasy vypadají suché, krepaté, lámavé a celkově nezdravé. Že jsou jediným řešením ostré nůžky? Ale jděte! Vyzkoušejte nejprve tyto domácí metody (1)!
Olivový olej s jogurtem jako nápravné duo
Že má olivový olej nesporné kosmetické schopnosti, to zřejmě už vůbec nikoho nepřekvapí. Nanášíte si ho kromě pokožky i na korunu krásy? Pokud ne, děláte velkou chybu. Smíchejte ho s bílým jogurtem, čímž získáte báječnou revitalizační masku. Obsažené látky obou těchto ingrediencí ve vlasech uzamknou vlhkost, zacelí rozdvojené konce a ochrání před dalším poškozením. Nechte mazlavou směs působit dvacet až třicet minut, poté za asistence šamponu smyjte veškeré pozůstatky. Nutno zmínit, že mycí proces budete muset zřejmě podstoupit dvakrát. Ale vadí to něčemu? S vaším problémem ale může pomoci i jiný recept. Tady ho máte.
Divy svede i med v kombinaci s vajíčkem
Med je nejen nejstarší sladidlo v dějinách lidstva, ale i unikátní přírodní zvlhčovadlo, což z něj dělá famózní prostředek na vysušené nadělení. A to nejen na hlavě! Nejlépe uděláte, když ho zkombinujete s vaječným bílkem. Ten zprostředkovává cenné aminokyseliny, jež jsou tou v tomto případě tou správnou regenerační medicínou. Navíc dodávají lesk i objem, což se hodí vždycky. Nechte je na hřívě dělat svoji práci minimálně hodinu, výsledek vás mile překvapí.
Jablečný ocet nikdy nezradí
Běžně do zeleninových salátů přidáváte jablečný ocet? No výborně, můžete si jím tedy opláchnout i vlasy. Tahle kuchyňská ingredience z nich vykouzlí neuvěřitelně hebký skvost, který bude lákat k pohlazení. Je to díky kyselině octové, která je mocným posilujícím elixírem. Rozmíchejte dvě polévkové lžíce v šálku vlažné vody a dejte se do díla!
Zdroj: (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3002407/
Sledujte nás na sociálních sítích: