Diskuse na téma Zakrslí králíček ?
Ahooj všichni :-) . Mám takový dotaz *1* ... už dlouho si chci pořídit nějaké další zvířátko :-) ... jenže nevím jaké. Doma již máme 5 letou fenku Anglického kokršpaněla, :-) také tvrdohlavou "palici" :-D , kdo zná kokry, tak ví své :-) a asi se mnou souhlasí ;-) .... A také mám ještě morče. Fenka si sice na morče jakš, takš zvykla po těch letech :-) , ale stále ho vidí jako "svou kořist" :-D .. ale nedovolí si na něj. Prohlížela jsem spostu inzerátů, chovných stanic, diskusí, atd.. Ale stále nevím, jaké další zvíře si pořídit. Nejdříve jsem přemýšlela nad kočkou, ale se zvážením všech pro a proti se rozhodlo, že ne. Ani rodina s tím nesouhlasila... I když jsou kočičky nádherné a úplně jsem si je zamilovala :-) . Poté se zvažovalo buď další morče nebo zakrsí králíček :-) ..Zakrslé králíčky jsem si také zamilovala... Jsou totiž roztomilý chlupáčci, kteří mají nejen skvělou povahu, ale také jsou i velice učenliví :-) a mazliví. Nejvíce mě zaujalo plemeno Zakrslý Teddy, je sice dlouhosrsté, ale mazlivé, učenlivé a má rádo malé děti *1*. Ale to se také potom zavrhlo... Nakonec jsem se inzerátama dostala až k fretce :-) ... ale to také padlo. Nedávno jsem začala uvažovat i o suchozemské želvě, ale žela je spíše okrasné zvíře, než zvíře "na mazlení" sice je krásná, ale není to ten klasický "chlupatý mazlík" :-D. Vůbec tedy nevím, jaké zvíře si pořídit.. Také je problém, co na to bude říkat rodina... už jsme to mnohokrát probírali, ale spíše žádné další zvíře nechtěli... ale pokud by se letos zlepšili nějaké známky na střední, tak si myslím, že by mi to povolili :-) . Tématem ale této diskuse je zakrslí králíček. Tak se k němu vrátím :-). Jak už jsem psala nejvíce mě zaujali zakrslý Teddy králíčci :-), jsou to úžasní mazlíčci. Bydlíme v bytě, morče je za dvěřmi na chodbě ve velké kleci na botníku :-) ( teď je tedy od března do června na vesnici u známých :-) má se tam krásně, má čerstvou travičku a může být většinu času venku v kleci na vzduchu ) , ale králíčka bych chtěla spíše domů, pokud by to vyšlo *1* . Také nevím, jak by se snesl s naší fenkou :-), ale tak snad by si zvykli... Tak tedy nevím :-), probrala jsem všelijaké vše a proti, a těch proti je minimum. Problém je spíš, nejdříve to probrat s rodinou, zda by souhlasila..... A pak jestli by se se psem snesli. To jsou asi jediné problémi. Také by mohl jezdit skoro každý víkend na chatu.. na travičku se pást, jako morče. A v léťe jsme na chatě většinu prázdnin :-) .. Tak prosím poraďte. Předem moc děkuji a odpověď. A vaše názory :-).
S pozdravem
A. Soukupová....:-)