Společný pokoj pro pevné pouto mezi sourozenci

Společný pokoj bude jistě plný hádek, ale v budoucnosti pouto mezi sourozenci jenom posílí.

I když občas protestují, ve skutečnosti je na tom, že sourozenci sdílejí dětský pokoj, něco velmi hezkého. Ve skutečnosti to dokonce přináší některé výhody. Pokud máte výčitky, že nemůžete svým dětem dopřát vlastní pokoje, čtěte pozorně.

Samozřejmě, že dojde i na hádky. A zůstaňme realisté: čas od času ukápne i pár slz. Ale pokud sourozenci sdílejí pokoj, bude v něm minimálně stejně tolik smíchu, dovádění a hraní.

Děti se mohou od svých sourozenců hodně naučit – i ti starší od těch nejmenších. Sdílení pokoje navíc může prohloubit spojení mezi sourozenci. Zde je 5 dalších pozitivních věcí, které se stanou, když sourozenci sdílejí pokoj!

Zvukový spánek

Někdy stačí jen to, že je v pokoji někdo jiný, aby se děti v noci cítily bezpečněji a lépe spaly. Funguje to i tehdy, když se děti v noci probudí. Dokonce i rytmické dýchání a přítomnost sourozence může stačit k tomu, aby znovu usnuly. Pro mámu a tátu to znamená méně návštěv v posteli.

Samozřejmě se může stát, že některý ze sourozenců ještě nechce spát a dělá hluk nebo je mu špatně, a proto se v noci častěji budí. Ale při bližším zkoumání se to také ukáže jako výhoda, protože druhé dítě se naučí pokračovat ve spánku, i když se ozývají rušivé zvuky. Společný dětský pokoj zajišťuje, že se děti „naučí“ zdravěji spát a schopnost se uklidnit. Kvalita, která jim může později v životě jen prospět.

Ze sourozenců se stanou přátelé

Když sourozenci sdílejí pokoj, jejich vzájemné propojení se posílí. Mají více prostoru trávit spolu čas bez rodičů. Hrají si spolu, smějí se spolu a více si povídají. Vzhledem k tomu, že rodiče nejsou vždy přítomni, učí se také sami řešit své konflikty a komunikovat spolu. A i když uslyšíte spoustu hašteření, stejně často uslyšíte dětský smích.

Empatie

Když s někým trávíte hodně času na malém prostoru, naučíte se také lépe porozumět náladě toho druhého. Děti rychle poznají, když jsou například jejich sourozenci smutní. To jim umožňuje být ohleduplní k pocitům. Tak se mohou navzájem utěšit nebo rozveselit, aniž by do toho byli zapojeni rodiče. Společný dětský pokoj zajistí více ohleduplnosti a empatie v dospělosti.

Respekt

Děti také potřebují chvilku pro sebe. Pokud sdílíte pokoj se svými sourozenci, rychle se naučí, kdy ten druhý prostě chce zůstat sám. Navíc přesně vědí, jak zacházet se svými hračkami. Zkrátka: naučíte se respektovat vzájemná přání a věci. Chování se k ostatním lidem s respektem vám také pomůže později v životě. Ke svým spolužákům a později i kolegům se přece musí chovat s respektem.

Vzpomínky na celý život

Asi největším přínosem pro sourozence sdílející pokoj bude to, že si budou vytvářet vzpomínky na celý život. Možná, že až vyrostou, budou si pamatovat, jak přestavovali křesla na superauto. Možná si také s úsměvem na tváři vzpomenou na své večerní rozhovory – kdy by vlastně měli spát. Možná se budou smát té příhodě, kdy rozbili míčem vázu a společně ji opravili, aniž by si máma s tátou něčeho všimli.

Každopádně z těchto vzpomínek budou čerpat celý život a mohou být základem i pro úžasné přátelství v dospělosti.

Zdroj: názory autora






Celkem  0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden přináší do vašeho milostného života novou energii. Pokud jste ve vztahu, může to být ideální čas pro prohloubení vzájemné komunikace a plánování společné budoucnosti. Nezadaní Berani by měli být otevřeni nov&y... Více

Vybrat znamení
Zavřít

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

259 Příspěvků
Poslední příspěvek 18:27
3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat