Téměř každá žena trpí v posledních měsících těhotenství pálením žáhy. Jak mu předejít a jak se ho zbavit?
Tím, jak děloha roste, nezbývá – lidově řečeno – na ostatní orgány příliš místa. A to se týká i žaludku. A tak se žaludeční šťávy dostávají výš, než by měly, což je příčina onoho nepříjemného pocitu, jemuž se říká pálení žáhy.
Pozor na některé potraviny
Samo o sobě není pálení žáhy nijak nebezpečné, spíše ženě znepříjemňuje život. Naštěstí je možné jeho projevy do značné míry zmírnit vhodnou stravou.
Zcela byste měla ze svého jídelníčku vypustit luštěniny, tučná jídla a také příliš horké nebo příliš studené pokrmy a nápoje.
Důležitá je i úprava
Pokud vás i přesto pálení žáhy stále trápí, zkuste vysledovat, po které potravině je nejhorší, a tu pak zcela vypusťte.
Rovněž je dobré změnit skladbu jídla – pokrmy připravujte v páře, jezte dostatek vlákniny a hlavně konzumujte malé porce, zato mnohem častěji, než jste byla doposud zvyklá.
TIP Bety: Nevíte si rady se žádostí o přídavky na děti? Nevyznáte se, kdo a za jakých podmínek má na ně nárok? Zeptejte se ZDARMA naší sociální pracovnice Vlaďky v její on-line poradně
Sledujte nás na sociálních sítích: