Kuchyňská deska má pro mnoho lidí důležitou funkci. Leckdo ji považuje za vhodný prostor ke skladování nejrůznějších předmětů, které tam ovšem nemají co dělat. Chcete získat místo navíc? Pak se zbavte těchto věcí!
Ne, kuchyňská deska nemusí být smetištěm odpadu. Vždyť každý centimetr pracovní plochy navíc se počítá! Proto si projděte níže uvedený seznam a vyhoďte či darujte předměty, které akorát zabírají místo, jež nutně potřebujete pro své kulinářské experimenty.
Pošta
Pokud nemáte na kuchyňské lince vyhrazený koš pro sběr a třídění pošty, zatočte s dopisy a letáky. Místo toho si zvykněte obálky a reklamní tiskoviny otevírat každý den, popřípadě vymyslete jiný organizační systém – ideálně ve vstupní chodbě.
Nástroje pro vaření
Lžíce, špachtle, otvíráky na konzervy, kráječe na pizzu, metličky... Až budete hotovi s vařením nebo přípravou jídla, použité nástroje umyjte a vložte je do vhodných stojánků. A v blízkosti sporáku na používané nářadí vyhraďte speciální zásuvku.
Koření
Budete-li chtít uvolnit místo na kuchyňské lince, objednejte si dva otočné talíře. Koření, které snese pokojovou teplotu, dejte na jeden, druhý umístěte do spíže.
Mixéry, odšťavňovače a další kuchyňské spotřebiče
Sodovku už dávno nepijete a kuchyňského robota s hnětačem těsta a strojkem na cukroví používáte pouze o Vánocích. Tak proč vám tihle pomocníci zabírají cenný prostor? Přesuňte je do regálů, popřípadě darujte.
Kuchařky
Kuchařky patří na polici kuchyňského ostrůvku, otevřenou polici nad pultem nebo do blízké skříňky. Nikam jinam.
Dekorativní mísy a vázy
Když necháte jednu nebo dvě ozdobné mísy z broušeného skla (po babičce) vystavené, ničemu to nevadí. Kuchyň ovšem nepatří k prostorům, které by snesly nekonečné sbírky nepoužívaného porcelánu, keramiky a dalších věcí, na které se pouze práší. Sbírku zredukujte a omezte ji pouze na nejmilejší či nejvzácnější kousky. Kuchyň se tím provzdušní a zorganizuje.
Zdroje: názor autora
Sledujte nás na sociálních sítích: