Mizerné gynekologické rady ze sociálních sítí

Tampon z česneku jako lék na kvasinkové infekce, nebo vaginální napařování pro zmírnění menstruačních potíží. I takové rady na sítích kolují. Jejich „účinky“ ale vážně zkoušet nechtějte.

V dnešní době je internet jedním z hlavních zdrojů, kde lidé hledají informace o zdravotních potížích a diagnózách. Sociální sítě plné nejrůznějších trendů se staly místem, kde se šíří nejen zábava, ale i léčebné a preventivní rady. Bohužel ne všechno, co zde najdeme, je bezpečné a podložené odbornými znalostmi. Na některá z nejabsurdnějších doporučení v oblasti ženského zdraví se proto rozhodl upozornit australský gynekolog a prezident Národní asociace specializovaných porodníků Gino Pecoraro.

Takzvaný česnekový tampon raději ne

Ano, pochopili jste správně – celý trik spočívá v česneku uvázaném na šňůrce, aby se do vaginy zaváděl a poté z ní vyndával jako běžná dámská hygienická pomůcka. Tohle patří mezi nechvalně známé rady, jak léčit kvasinkovou infekci. Jenže celý postup je neúčinný, a navíc i hodně nebezpečný. Stroužek se v intimních partiích může ztratit a jako tělu cizí těleso podnítit další infekce. Jakmile by se začal rozkládat a uvolňovat škodlivé látky, pak by se podle zmíněného lékaře objevily další problémy. Stejně rizikové je i použití kokosového oleje – ani on není kvasinkovým lékem.

Ananasový džus pro lepší chuť pochvy? Sotva!

Velká konzumace ananasového džusu je dalším internetovým trikem. Údajně má zlepšovat chuť vaginálních sekretů, proto mnozí zkouší i výplachy. Porodník Gino Pecoraro sice připouští, že toto exotické ovoce k jídlu neškodí (tedy nejste-li diabetik, co musí dbát na množství cukru), ale zdůrazňuje, že neexistuje žádný vědecký důkaz o tom, že by měl na chuť pochvy jakýkoli vliv.

Vaginální napařování také nezkoušet

A máme tu další „osvědčený“ trik. Zastánci napařování tvrdí, že tahle seance dokáže vše – od zpevnění vaginy přes odstranění pohlavně přenosných nemocí až po řešení menstruačních potíží. Stačí si sednout na misku s horkou vodou s přídavkem bylin a prý je vystaráno! „Upřímně nechápu, jak by nasměrování teplé páry přímo do vulvy mohlo tyto věci ovlivnit,“ podivuje se uvedený lékař. Zároveň varuje, že pára může způsobit popáleniny a ochromit nervová zakončení této citlivé oblasti.

Zdroj: www.bodyandsoul.com.au/health/womens-health/a-gyno-weighs-in-on-tiktoks-biggest-vaginal-health-hacks/image-gallery/b39a7a3700458cb8935dc64e04e29ff5?page=1






Celkem  0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Týden 42 roku 2024 přináší pro Berany zajímavé výzvy a příležitosti. Vaše energie a nadšení budou na vrcholu, což vám pomůže dosáhnout osobních i pracovních cílů.V práci můžete očekávat nové projekty nebo nab&iacut... Více

Vybrat znamení
Zavřít

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

3 Příspěvků
Poslední příspěvek 22:02
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:12
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 16:16
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat