Viditelné zlepšení zdraví za pouhých pár minut

Během osmi minut můžete zvládnout opravdu hodně – zbavit se stresu, který oslabuje imunitu, podpořit zdraví svalů nebo zapracovat na udržení kostní hmoty. Všechno je možné, když víte, jak na to!

Zdravý životní styl nemusí být synonymem hodin strávených v posilovně ani složitých dietních plánů, může se naopak týkat rychlých maličkostí. I ty přinesou pozitivní změny! Pokud máte nějakých osm minut času, pojďte si zlepšit zdraví a náladu.

Protažení svede divy

Co si budeme povídat, strečink se hodně podceňuje, a ještě více opomíjí. Přitom hraje klíčovou roli v udržování flexibility a prevenci zranění, zatímco podporuje dlouhověkost svalů a kloubů. „Protahování a regenerace jsou ve skutečnosti důležitější než samotné cvičení,“ překvapuje australská fitness trenérka Megan Waters. Ta radí zaměřit se na hlavní svalové skupiny a vydržet v každém protažení alespoň 30 sekund. Pokud si nejste jistí, zda to děláte správně, využijte bezplatné aplikace nebo instruktážní videa, kterých je na internetu spousty.

Mocná síla dýchání

Stejně jako protahování bývají nedoceněná i dechová cvičení. „Dech je základem veškeré lidské výkonnosti. Pokud nedýcháte správně, nemůžete dobře spát a pravděpodobně se budete hůře rozhodovat,“ varuje australský wellness kouč Rory Warnock. „Cvičte dechovou techniku ​​4-7-8. Nejdřív se 4 sekundy nadechujte, potom na 7 sekund zadržte dech a 8 sekund zase vydechujte. Tato metoda je jedním z nejúčinnějších způsobů, jak potlačit stres, který oslabuje imunitu a škodí celému tělu,“ dodává trenér.

Hoďte si pár dřepů

Cvičení s vlastní vahou není jen cestou k pevnému pozadí, ale také významně přispívá k udržení hustoty kostí a posílení kostry, zejména s přibývajícím věkem. „Takový druh tréninku je vysoce efektivní pro budování a zachování kostní hmoty,“ potvrzuje australský fitness trenér Damien Kelly. „Dřepy jsou obzvláště užitečné jako funkční pohyb, který napodobuje každodenní aktivity. Díky tomu usnadňují běžné činnosti a zároveň zvyšují jejich bezpečnost,“ podotýká fitness profík.

Zdroj: www.bodyandsoul.com.au/health/health-news/8-genius-ways-to-boost-your-health-in-8-minutes/image-gallery/fe98a437008269d93191237096391597?page=1






Celkem  0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Týden 43 roku 2024 bude pro Berany plný energie a příležitostí. Vaše vládnoucí planeta Mars vám dodá dostatek odvahy a sebedůvěry ke zvládnutí výzev, které vás čekají v pracovním i osobním životě.Tento týden se můžete tě&... Více

Vybrat znamení
Zavřít

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat