Léto je spojeno nejen s radovánkami u bazénu, moře či rybníka, ale také s večery ve znamení dobrot z grilu. A i když je grilování naprosto skvělou zábavou a především úžasným pochutnáním, pro naši postavu představuje menší nebezpečí…
Jen málokdo dokáže odolat všem těm dobrotám, které umíme vykouzlit na grilu. A tak hrozí, že s počtem steaků, klobásek apod. poroste i počet kilogramů, které nám po létě ukáže naše váha.
Jak si užívat grilování, ale nepřibrat?
Maso je základ
Vybírejte si na gril jen kvalitní a libové maso. Uzeninami šetřete, a pokud jim podlehnete, nejezte je často a vybírejte si takové, které mají nízký obsah tuků, ale naopak hodně masa.
A do čeho maso naložit? Nekupujte průmyslově vyráběné marinády, připravte si nějakou domácí. Pamatujte, že méně je více – někdy stačí bylinky, olivový olej, citron a je hotovo. Pokud máte kvalitní maso, vynikne jeho chuť. A to je teprve ten pravý gurmánský zážitek!
Přemýšlejte o přílohách
Maso už máte. A teď co k němu? Vyměňte pečivo třeba za zeleninu (klidně ji také ogrilujte – cukety, papriky, kukuřice, brambory, lilek jsou z grilu naprosto úžasné) nebo salát. Tedy ne s nějakou těžkou, majonézovou zálivkou. Takový dresing vám může zdravou a lehkou večeři proměnit v kalorickou bombu.
Pozor na alkohol nebo limonády
A ještě jedna nástraha na vás může při grilování čekat – pití. Sladké limonády, slazené minerálky a alkohol představují pro štíhlou postavu velké nebezpečí. Dejte proto přednost vodě, případně vinnému střiku.
Sledujte nás na sociálních sítích: