Zůstat silný v každé situaci

Být silný? Není to vždy tak snadné, zvláště pokud jste se dobře nevyspali. Jak být každým dnem silnější – bez ohledu na to, jak odpočatí jste?

Není snadné zůstat silní v každé situaci. Vždy s hlavou vzhůru, zatnout zuby, nenechte se svými pocity rozhodit, přeměňovat své slabé stránky na přednosti… To je velmi vyčerpávající. Ale být silný může znamenat něco úplně jiného.

Co znamená silný?

Silná káva vás probere, v ideálním případě by se o vás měl někdo postarat po silném koktejlu a silný přízvuk je zvláště patrný. Ve všech těchto souvislostech slovo „silný“ znamená něco jako intenzivní, odkazující na kvalitu, která nejvíce charakterizuje danou věc (kofein v kávě, alkohol v koktejlech, odchylka od způsobu, jakým rodilý mluvčí mluví s přízvukem).

Proč by mělo slovo „silný“ najednou znamenat něco úplně jiného, ​​když se to vztahuje na lidi? Když se například nenechám svými pocity vyvést z míry nebo zatnu zuby, dělám přesně opak toho, čím by pro mě bylo „žít intenzivně“. Když totiž ignoruji své emoce, vyřazuji důležitou část své osobnosti. 

Síla by neměla lidi ničit

Máme rádi silnou kávu, síla je pro mě něco pozitivního. Na druhou stranu nevyhledáváme lidi, kteří nejsou otevření nebo nikdy neselžou. Ale jaký musí být člověk, aby mohl být označený za silného a s čistým svědomím ho obdivovat? Pro mě je nejpravděpodobnější odpověď: Musí být obzvláště lidský.

Lidskost je pro lidi tím, čím je kofein pro kávu. Lidskost je to, co nás odlišuje. A lidstvo má opravdu krásné stránky. Vždyť zahrnuje takové věci jako dobročinnost, individualitu, nedostatky, týmového ducha, touhu, potřeby, radost ze života, omylnost, citlivost, snahu o štěstí a kreativitu. Společně jsme vždy nejsilnější. Být silný má téměř 7,7 miliardy tváří. Každým dnem se stáváme o něco silnějšími (protože se učíme ze zkušeností a chyb).

Z tohoto pohledu být silný už nezní tak nepříjemně a namáhavě. Pokud sílu budeme chápat tímto způsobem, určitě bychom všichni z naší individuální síly mohli něco získat. Koneckonců, abychom byli silní, nemusíme dělat nic jiného, ​​než být sami sebou.

Zdroj: názory autora






Celkem 1 komentářů

jana kratochvílová
01.07.2024

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden Berani zažijí období plné energie a dynamiky. Hvězdy jsou vám nakloněny, což vám dodá extra dávku sebevědomí a vášně. Buďte připraveni na nové výzvy a příležitosti, které se objeví na vaší cestě.Vaše pr... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

16 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat