Překonejte rozchod po krátkém vztahu

Rozejít se s někým po dlouhodobé známosti zanechá jizvy na duši a bolí. Ovšem někdy je mnohem těžší vyrovnat se s rozchodem, i když jste spolu vlastně ještě ani nezačali chodit.

Někdy si nemůžeme pomoct a připoutáme se k někomu až příliš brzy. Může to být někdo, kdo neví, že se ti líbí, nebo někdo, kdo to necítí stejně. Může to být flirt nebo krátká situace, která se ale nezmění v nic většího. Nebo to je jen špatné místo nebo špatný čas.

Neopětovaná láska ve vás může zanechat chaotickou změť pocitů a přetrvávajících „co kdyby“, které vedou ke zmatku, frustraci a zlomenému srdci. Překonat neopětovanou lásku může být těžší, protože se držíme iluze, že tento člověk byl pro nás ‚dokonalý‘ a my bychom s ním mohli žít ‚šťastně až do smrti‘. 

Ale ve skutečnosti jste spolu nikdy nechodili...

Když s někým chodíte, objevíte nedokonalosti nebo důvody, proč s dotyčným vlastně nemůžete být nikdy šťastná, díky čemuž může být rozchod snesitelnější. Na druhou stranu, když jste s někým nerandili, máte tendenci si ve své mysli vytvořit idealizovanou verzi osoby, čímž se stírá hranice mezi tím, kým je a kým chcete, aby byl. Může být velmi těžké opustit tuto iluzi dokonalosti.

Možná jste do svého přátelství nebo vztahu s danou osobou investovali značné množství času, energie a emocionálního úsilí. Může být těžké se toho všeho vzdát a smířit se s tím, že mezi vámi nemůže nic být. Hluboko uvnitř se můžete stále držet naděje, že jednoho dne se mezi vámi dvěma něco stane. Naděje je silná emoce, která dokáže vytvořit významnou citovou vazbu.

Jak dlouho bude trvat, než se s tím vyrovnáte

Přesný čas, který budete potřebovat, abyste se dostali z rozchodu s někým, s kým jste nikdy nechodili, se může lišit v závislosti na intenzitě vašich citů k němu. Čím hlubší jsou vaše city a čím více času, energie a úsilí jste do vztahu investovali, tím déle může trvat, než se přes to dostanete.

Obvykle se tento typ zlomeného srdce hojí déle, protože jste neměli příležitost vidět nedostatky a věci, které se vám na druhém člověku nelíbí, takže ve své hlavě lpíte na jejich idealizované verzi. Nakonec záleží také na vás a vaší ochotě jít dál. Pokud dokážete přijmout to, co nemá být, a opustit to, můžete se otevřít novým lidem a zkušenostem.

Přijetí a zpracování 

Je důležité přijmout realitu takovou, jaká je, i když to znamená, že se musíte vzdát představy „šťastně až do smrti“. Uvědomte si, že vás přitahuje to, co pro vás symbolizovali – životního partnera, člověka, se kterým se můžete hluboce spojit, a budoucnost, o které jste sami snili. Připomeňte si, že všechny tyto věci můžete mít s někým, kdo tyto pocity ve skutečnosti opětuje a chce být s vámi.

Péče o sebe

Když procházíte tímto procesem, zaměřte se na svou fyzickou a duševní pohodu. Dělejte věci, které vám přinášejí radost, relaxaci a pocit naplnění – ať už je to jóga, tanec, malování, pečení, cvičení nebo trávení času s blízkými.

Nastavení hranic

Pokud s danou osobou pravidelně komunikujete, možná si budete muset nastavit nějaké hranice, abyste se ochránili. Může být užitečné udržovat mezi sebou určitou vzdálenost, dokud to nebudete schopni překonat.

Dostat se přes rozchod může být těžké, i když jste s ním ve skutečnosti nechodili. I když to může být srdcervoucí, je důležité být k sobě upřímný a smířit se s tím, že se to nestane. Místo toho, abyste se soustředili na to, co mohlo být, prozkoumejte, co může být. Jednoho dne najdete toho pravého a bude to stát za to. Vydržte!

Zdroj: názory autora






Celkem  0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Krémové dýňové rizoto s šalvějí

40min
(1 hlasů)

Dýňové rizoto

45min
(1 hlasů)

Salát z tuňáka a bílých fazolí

10min
(4 hlasů)

Vegetariánský wrap s cizrnou

20min
(1 hlasů)
Více tipů

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Týden 43 roku 2024 bude pro Berany plný energie a příležitostí. Vaše vládnoucí planeta Mars vám dodá dostatek odvahy a sebedůvěry ke zvládnutí výzev, které vás čekají v pracovním i osobním životě.Tento týden se můžete tě&... Více

Vybrat znamení
Zavřít

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat