Podivné i trapné přezdívky vztah neuvěřitelně posilují

Vztahové přezdívky mohou být všelijaké, fantazii se zde vážně meze nekladou. A čím bizarnější jsou, tím pevnější, hlubší a intimnější partnerství vytvářejí.

Vítejte ve světě přezdívek, kde žužlík, šmudlík a ňuňík nejsou jen zdrojem pobavení, ale tajnými klíči ke šťastnějšímu vztahu. Pokud vás při představě, že partnera na veřejnosti oslovíte právě takhle, polévá horko, asi nejste sami. Ale zcela překvapivě mohou být divné, roztomilé i trapné přezdívky přesně tím, co vaše láska potřebuje.

Žádná výstřednost není dost velká

Broučku, pupíčku či mňaminko. Asi všichni jsme už na vlastní uši slyšeli pár, který se běžně častuje takovými infantilními jmény – na ulici, v obchodě, u rodiny i mezi přáteli. Není důvod protáčet oči a myslet si něco o bláznovství. Pravdou totiž je, že specifická oslovení používá 75 procent lidí, jak vyplývá z výzkumů (1). A hádejte, co? Čím jsou bizarnější, tím vlastně lépe! Už dávno se totiž prokázalo (2), že dvojice, které si vytvářejí svůj soukromý slovník s originálními slovy, bývají ve svazku spokojenější a propojenější. Tento zvláštní jazyk upevňuje jejich vzájemné porozumění a podporuje hlubší intimitu. Je to jako komunikace v tajném a pro ostatní nerozluštitelném kódu (3).

Hlavně to brát s humorem

Tímto jedinečným způsobem si s protějškem budujete vlastní kulturu, které rozumíte pouze vy dva, a utváříte si tak prostor, kde můžete být svým autentickým já. Absurdní názvy, jež si navzájem dáváte, svědčí o vaší harmonii a otevřenosti, což s nikým jiným neprožijete. Hravost a vtipnost těchto oslovení dodávají vašemu vztahu potřebnou lehkost a zábavu. Když zvolíte nezvyklá slova, uvolníte se od svého ega a ukážete, že nezkazíte žádnou legraci. A smích je, jak známo, kořením života i lásky!

Vaše pravidla, do kterých nikomu nic není

Vztahy bývají náročné a často zatížené různými tlaky, a právě tyto osobní výrazy připomínají, že život nemusí být vždycky vážný. Otevřením se zranitelnosti a přijmutím těchto „bláznivých“ přezdívek posilujete své pouto, které je základem dlouhodobé blízkosti. Ostatní nad vámi možná kroutí hlavou, ale co na tom sejde? Ať si myslí, co chtějí!

Zdroje: (1) www.onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/j.1475-6811.1996.tb00108.x, (2) www.journals.sagepub.com/doi/10.1177/0265407593104009, (3) www.bodyandsoul.com.au/sex-and-relationships/dating-and-relationships/weird-couples-nicknames/news-story/f0d790a716d2839f35ed8db246fefe21







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Týden 42 roku 2024 přináší pro Berany zajímavé výzvy a příležitosti. Vaše energie a nadšení budou na vrcholu, což vám pomůže dosáhnout osobních i pracovních cílů.V práci můžete očekávat nové projekty nebo nab&iacut... Více

Vybrat znamení
Zavřít

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek 22:28
5 Příspěvků
Poslední příspěvek 22:26
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 17:02
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat