Ne každý člověk ve vašem životě má na srdci vaše blaho

Vy a vaše kolegyně pracujete na společném projektu. Ona je nadšená, vy vzrušená, plány se plní a všechno vypadá dobře. Dokud se nezačne chovat divně. Nedodržuje termíny. Zapomíná na úkoly. Přiznává si zásluhy za vaše nápady. Ustanovila se jako vedoucí projektu, i když téměř ničím novým nepřispěla.

Je těžké říct, jestli vám přítel, milenec, člen rodiny, nebo dokonce kolega z práce fandí nebo myslí sami na sebe. Skryté motivy, osobní plány a do očí bijící nečestnost ztěžují zjištění, kdo je s vámi nebo proti vám.

Když má někdo na srdci váš nejlepší zájem, znamená to, že se skutečně zajímá o vaše blaho a upřednostňuje vaše potřeby a touhy. Jednání, rozhodnutí a rady této osoby jsou motivovány upřímným záměrem podporovat vás a být pro vás přínosem, spíše než usilovat o osobní zisk nebo vlastní zájmy. Investují do vašeho růstu, štěstí a celkového úspěchu a jejich chování odráží hlubokou úctu k vám a vašim hodnotám.

To všechno zní dobře, ale jak se vyhnout čekání, než zjistíte, jak na tom s tím druhým vlastně jste? Ukážeme vám znaky osob, kterým skutečně leží na srdci váš prospěch, oproti tomu, kdo pouze se snaží na vás urvat „malou domů“.

Jak zjistit, že mají na srdci vaše blaho

Dobře, takže vaše kamarádka je tu vždy pro vás. Zavolá, když máte špatný den. Potřebujete slavit? Jsou u vás s lahví vína a bonboniérou v ruce. Znamená „některá“ z těchto akcí, že kamarádce leží na srdci vaše dobro? Ne nutně.

Zjistit, jak na tom s někým jste, vyžaduje jít pod povrch – nespoléhat se pouze na to, co říká nebo dělá. Zde je několik vlastností nebo vlastností, které by vám mohly napovědět:

Poslouchá tato osoba, co říkáte?

Když existuje skutečné spojení, aktivně člověku nasloucháte a zdokonalujete se, abyste lépe porozuměli jeho pocitům, aniž byste ho přerušili nebo soudili. To ukazuje, že vám na něm záleží a respektujete pocity a obavy této osoby.

Je tato osoba upřímná?

Je těžké mít hodnotný vztah s někým, komu nemůžete věřit. Lhaní může být samoúčelná vlastnost. A pokud tato osoba lže, aby pomohla své věci, pak nehledá váš prospěch. Zjistěte, zda se vás tato osoba nesnaží zmanipulovat, abyste s ní souhlasili nebo opustili své touhy ve prospěch těch jejich.

Jsou konzistentní?

Slibuje tato osoba, že se ukáže a poté to zruší? Slibují, že tam budou, nebo dotáhnou věci, ale na poslední chvíli odstoupí nebo neočekávaně zruší? Upřímní lidé vám nejen říkají, že jim na vás záleží, ale také vám to dávají najevo tak, jak se vám ukazují. Tento znak demonstruje spolehlivost a odpovědnost a naznačuje, že upřednostňují vaše potřeby.

Respektují vaše hranice?

To znamená, že by na vás neměli tlačit, abyste udělali něco, co vám je nepříjemné nebo porušuje vaše přesvědčení. Když druhý respektuje vaše hranice, ctí a respektují vaše rozhodnutí, ukazují tím, že si váží vaší autonomie a osobního prostoru.

Osoba, která má na srdci váš nejlepší zájem, vám pomůže vytvořit zdravý a zralý vztah. Vytvoří prostor, který se bude cítit bezpečně a potvrzující pro vás oba.

Výhody toho, že vám někdo kryje záda

Vztah, kde se cítíte podporováni a oceňováni, vám prospívá psychicky i emocionálně. Zlepší se vaše sebevědomí a vlastní hodnota. Stejně tak vaše sebevědomí. Jejich podpora a konstruktivní zpětná vazba vám mohou pomoci lépe zvládat stres a nepřízeň osudu, zvyšovat emocionální sílu a odolnost. Může také podpořit osobní růst.

Je důležité rozeznat, zda někomu skutečně leží na srdci váš nejlepší zájem. Nejen, že vám to z dlouhodobého hlediska ušetří spoustu bolesti, ale také vám to pomůže vybudovat lepší a dlouhotrvající přátelství. Kamarádka, která kryje vaše záda, by vám měl nabídnout důslednou a neochvějnou podporu. Nemusí souhlasit se vším, co řeknete, ale měli by pro vás vždy chtít to nejlepší. Respektují vaše hranice a vaše rozhodnutí, ať už s nimi souhlasí nebo ne. Na vašich myšlenkách a slovech by jim mělo záležet. A měli by z vás mít radost a chtěli by vidět, jak se vám daří. To jsou známky člověka, kterému na tom opravdu záleží.

Zdroj: názory autora






Celkem  0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden vám přináší příležitosti k osobnímu růstu a sebepoznání. Vliv planet naznačuje, že byste se mohli cítit energičtější a motivovanější než obvykle, což je ideální pro zahájení nových projektů nebo dokonče... Více

Vybrat znamení
Zavřít

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat