Žebříček důvodů k rozchodu

Že tato láska nebude trvat věčně? Je těžké si to představit na začátku vztahu. Faktem však je, že mnoho vztahů v určitém okamžiku selže. Proč? Představujeme vám nejčastější důvody rozchodu.

Existuje mnoho důvodů, proč se partneři rozhodnou jít svou cestou. Prozradíme vám 10 nejčastějších důvodů k rozchodu.

Místo 10.: Problémy s komunikací

Pokud se člověk neustále cítí nepochopený druhým, není to pro mnoho lidí dlouhodobě přijatelná situace.

9. místo: Málo projevů lásky

Ať už slovy, kyticí květin nebo jinými něžnými gesty: většina z nás potřebuje ve vztahu pravidelné projevy lásky.

8. místo: Různé zájmy a životní plány

To, co v mladém věku a v našich prvních vztazích nemusí hrát velkou roli, je později stále důležitější: společné zájmy a podobná představa o tom, jak chcete žít svůj život. Chceme se někdy vzít? Chceme děti? Budeme raději žít ve městě nebo na venkově?

7. místo: Pocit omezování

Pro mnoho lidí je to naprostá hrůza, pokud je partner ve vztahu jakkoliv omezuje. Pokud vám ten druhý neustále volá, stojí vám v zádech, nikdy nic nepodnikne sám nebo s přáteli a vždy chce dělat vše jako pár, je velký důvod k rozchodu.

6. místo: Nevěra

Aféra je pro vztah výraznou zátěží, protože důvěra v partnera je rázem pryč. A při rozchodu pak hraje jen malou roli, že vám partner slíbí, že už to neudělá.  

5. místo: Žádné pochopení a žádná podpora

Když v práci nejde všechno podle plánu nebo vás zlobí zdraví, je skvělé mít po svém boku někoho, kdo vám rozumí a podporuje vás. Pokud je to ale většinou naopak, je to důvod k rozchodu.

4. místo: Neustálé dohadování

V každém vztahu čas od času dochází k hádce. Pokud ale panuje neustále hustá atmosféra a partneři se hádají kvůli každé maličkosti, málokdo chce v takovém vztahu setrvat.

3. místo: Rutina

Rutina je považována za jednoho z největších zabijáků vztahů ze všech. Pokud je vztah jen rutinní a emocionálně chudý, jedinou možností je tak rozchod.

2. místo: Nepoctivost a lži

Lhaní, nečestnost a tajnůstkářství: pro většinu mužů a žen to není legrace. Vy byste snad s takovým člověkem zůstali?

1. místo: Dlouhodobá nevěra

Někteří lidé možná jednorázovou záležitost dokážou překousnout. Pokud ale nevěra neskončí jedním zážitkem, stává se opakující nevěra nejčastějším důvodem k rozchodu.

Zdroj: názory autora







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Týden 43 roku 2024 bude pro Berany plný energie a příležitostí. Vaše vládnoucí planeta Mars vám dodá dostatek odvahy a sebedůvěry ke zvládnutí výzev, které vás čekají v pracovním i osobním životě.Tento týden se můžete tě&... Více

Vybrat znamení
Zavřít

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat