Sestěhování s partnerem může být velmi stresující

Každá změna přináší svá pozitiva i negativa, což zjistíte ve chvíli, kdy se konečně přestěhujete k sobě a začnete novou kapitolu vztahu.

Mluvíte s partnerem o sestěhování čím dál častěji? Přirozený vývoj. Jestli to spolu myslíte vážně, pak se vám neustálé přejíždění z jednoho bytu do druhého začne zajídat. Nemluvě o dvojích nákupech potravin, dvojím úklidu a pochopitelně i dvojnásobných finančních nákladech. Být lichý týden tam a sudý zase jinde, to vskutku není ideální. Právě proto je vidina společného hnízdečka lásky tolik lákavá.

Už je čas?

Rozhodnutí přestěhovat se k sobě hodně věcí usnadní a zároveň i zkomplikuje. Oba budete muset přeuspořádat svůj každodenní život, což zahrnuje i nalezení rovnováhy mezi léčivou samotou (1) a společně tráveným časem. Hodně párů vidí začátek sdílení stejné adresy jako klíčovou vztahovou zkoušku, která může postavit základy pro budoucí manželství (2). Hned zkraje to ale budou pořádné nervy.

Tvoje stopy všude, kam se podívám

Mít společnou poštovní schránku je hezké, ale vlastně tím obětujete část svého osobního prostoru a nezávislosti. Přizpůsobit se vzájemným preferencím i zlozvykům je novou výzvou, na níž si budete chvíli zvykat. Může vás rozčílit nepořádek v obývacím pokoji, špatně umyté nádobí, nevynesený koš i poházené oblečení, které dokazuje partnerům odlišný přístup. I zdánlivě malé rozdíly ve vedení domácnosti mohou způsobit napětí – je třeba řešit je včas, aby nepřerostly v hotovou katastrofu (3).

Kdo platí?

Rozhovory o penězích nemusejí být extra příjemné, ale při společném soužití jsou nezbytnou nutností. Od spravedlivého rozdělení nájemného a účtů za energie po rozhodování o větších nákupech si ve finanční odpovědnosti musíte udělat jasno hned ze začátku. Předejte to celé řadě problémů.

Hádky? Přijdou

Když dva lidé žijí v jednom bytě, konflikty jsou nevyhnutelné. Neberte je jako prohru nebo osobní selhání, objevily by se tak jako tak. Nové však bude jejich řešení. Dokud jste nebydleli spolu, bylo snadné neodpovídat na zprávy, vzít si čas na rozmyšlenou nebo jednoduše čekat, až se bouřka sama přežene. Ve společném prostoru tohle řešení praktikovat pochopitelně nejde, takže se musíte naučit vyrovnávat se s konflikty tváří v tvář.

Zdroje: (1) www.calm.com/blog/benefits-of-silence?undefined&utm_medium=organic&utm_source=blog&utm_campaign=moving-in-together, (2) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2743430/?undefined&utm_medium=organic&utm_source=blog&utm_campaign=moving-in-together, (3) www.calm.com/blog/moving-in-together






Celkem  0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden mohou být pro vás vztahy trochu náročné. Mars, váš vládce, je v kvadratuře s Venuší, což může přinést napětí a nedorozumění ve vašem milostném životě. Buďte trpěliví a snažte se vyhýbat zbytečným konfliktům. J... Více

Vybrat znamení
Zavřít

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek 17:05
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 16:15
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 15:44
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat