Před rozchodem je dobré zvážit pár věcí

Většina dlouhodobých vztahů časem musí čelit vážným problémům. Tyto konflikty však ještě nemusí znamenat konec. Naopak! Když s problémy budete zacházet zdravým a produktivním způsobem, mohou nakonec vaše partnerství ještě posílit. 

Namísto náhlého ukončení vašeho vztahu věnujte nějaký čas hodnocení pozitivních věcí. Mohlo by vám to zabránit v rozhodnutí, kterého byste mohli litovat. I když se může zdát, že věci nejdou dobře, může být několik důvodů, proč tomu tak je. Udělejte si proto čas na prozkoumání vašeho vztahu, než se rozhodnete, že je u konce. Existují určité náznaky, že váš vztah stojí za to bojovat.

Důvěra mezi vámi

Důvěra je jedním z klíčových prvků zdravého vztahu. Je to dáno také tím, jak se partneři k sobě chovají. Pokud si všimnete, že se k vám váš partner celkově chová dobře, je spolehlivý a je tu, když ho nejvíce potřebujete, považujte to za pozitivní znamení.

Pokud je důvěra k vašemu partnerovi stále silná, je to pádný důvod, proč se snažit věci vyřešit. Důvěra je základem každého dobrého manželství a tento důležitý kousek už máte.

Souzníte v základních hodnotách

Bez ohledu na to, jak moc bychom rádi našli toho člověka, který je dokonalý ve všech směrech, realisticky se dva lidé nikdy nemohou shodnout na všem. Dobrou zprávou však je, že pokud existuje nějaký společný základ a většina vašich základní hodnot souzní, jemné rozdíly nemusí být překážkou.

Sdílíte stejné vize

Dalším způsobem, jak zjistit, zda váš vztah stojí za to bojovat, je, že oba sdílíte vizi své budoucnosti. V podstatě to znamená, že chcete v životě stejné věci. Typickým příkladem toho jsou děti. Pokud se jeden z vás nemůže dočkat dětí, zatímco druhý by preferoval život bez dětí, vaše vize se nemusí shodovat. Nebo, pokud jeden z vás chce cestovat po světě, zatímco druhý se chce usadit v malém městě, vaše vize nejsou v souladu.

Jste si oddaní i v těžkých časech

Dalším znakem zdravého vztahu je zůstat ve spojení navzdory jakýmkoliv vnějším nebo vnitřním stresorům. Konflikt je ve vztazích nevyhnutelný. Když si vybíráte dlouhodobého partnera, budete si nevyhnutelně vybírat konkrétní soubor neřešitelných problémů. Bez ohledu na to, jak velká je to výzva, oba jste odhodláni ji společně překonat. Vnímáte jeden druhého jako spoluhráče, partnera, důvěrníka a zdroj podpory. Pokud jste oba ochotni věnovat potřebný čas a úsilí řešení jakýchkoli problémů, může to být dobrý signál, že jste stále na stejné vlně. 

Můžete být sami sebou

Největší vztahy zahrnují dva oddělené lidi se dvěma oddělenými identitami. Ve zdravém vztahu byste měli mít jistotu, že jste sami sebou. I když má každý pár různou míru otevřenosti a sebeodhalení, nikdy byste neměli mít pocit, že musíte skrývat určité aspekty sebe sama nebo měnit, kdo jste. Být transparentní a upřímní jeden k druhému vám nejen pomůže cítit se propojeni jako pár, ale také posílí vaši důvěru. Když vás váš partner přijímá takového, jaký jste, s nedostatky a tak dále, pak stojí za to bojovat. 

Jste jiní, ale vzájemně se doplňujete

Hádky a konflikty jsou mezi zamilovanými lidmi normální. Boje o nepodstatné a triviální věci jsou součástí každého vztahu. Někdy se stávají důvodem, proč se dva lidé rozcházejí. Ale ostatní to nutí přicházet s kreativními řešeními, která splňují potřeby obou jedinců. Udělejte si čas a zeptejte se sami sebe, zda se vaše rozdíly vzájemně doplňují nebo způsobují více škody než užitku.

Jste ochotni odpustit

Odpuštění je nezbytné v každém vztahu. I když to jistě může nějakou dobu trvat, klíčové je, že jste oba ochotni si nakonec odpustit, co se stalo v minulosti, abyste mohli plně otevřít svá srdce vaší společné budoucnosti. 

Respektujete jeden druhého

Ve zdravých vztazích lidé sdílejí vzájemnou úctu. Nedělají si ostudu ani se navzájem nesnižují, ale nabízejí podporu, pohodlí a bezpečí. To je úplný opak „toxického vztahu“.

Stále jste převážně šťastní

Když vám většina společných chvil stále přináší štěstí, je to znamení, že váš vztah stojí za to. Ano, přijdou chvíle, kdy dojde k hádkám kvůli malicherným záležitostem, jako jsou domácí práce nebo finance, ale tyto hádky nepokazí všechny šťastné vzpomínky, které jste sdíleli, když jste byli spolu.

Zdroj: názory autora






Celkem  0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Srdíčkový koláč

2h a 35min
(30 hlasů)

Snídaně z lásky

20min
(38 hlasů)

Dušené houby na toastu

40min
(25 hlasů)

Toast s gorgonzolou

10min
(35 hlasů)
Více tipů

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden mohou být pro vás vztahy trochu náročné. Mars, váš vládce, je v kvadratuře s Venuší, což může přinést napětí a nedorozumění ve vašem milostném životě. Buďte trpěliví a snažte se vyhýbat zbytečným konfliktům. J... Více

Vybrat znamení
Zavřít

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
22 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat