Investujte do svých přátel

Ve věku, kdy se mnozí z nás cítí osamělejší, přesto, že jsme neustále online – nebylo nikdy důležitější investovat energii do přátelství. To je někdy při naší snaze o romantické vztahy přehlíženo, ale je pro naši psychickou pohodu stejně důležité.

Přátelství může obohatit váš život mnoha způsoby. Dobří přátelé vás učí o sobě a vyzývají vás, abyste byli lepší. Povzbuzují vás, abyste zvládli i těžké časy a oslavovali s vámi své úspěchy. Pomáhají vám budovat komunitu.

Ale přátelé dělají mnohem víc, než že vám dávají rameno, na kterém se můžete vyplakat; mají také pozitivní vliv na vaše zdraví.

Dobří pro fyzické zdraví

Ukazuje se, že zdravé vztahy ve skutečnosti přispívají k dobrému fyzickému zdraví. Mít úzký okruh přátel může snížit riziko zdravotních problémů. Silné sociální vazby mohou také snížit pocity osamělosti, což podle důkazů může ovlivnit dlouhověkost. 

Podporují zdravé chování

Jedním z možných vysvětlení těchto zdravotních přínosů je, že přátelství vám může pomoci změnit životní styl, což může mít přímý dopad na vaši pohodu. Vaši přátelé vám například mohou pomoci stanovit a dodržovat cíle, abyste lépe jedli a více cvičili. Mohou na vás také dávat pozor a upozornit vás, když se vám jakékoli nezdravé chování vymkne z rukou.

Pomáhají budovat vaši důvěru

Každý má tu a tam pochybnosti a nejistotu. Ale mít přátele, kteří vás podporují, hraje velkou roli při budování vašeho sebevědomí. Když vás lidé kolem vás podporují, ovlivní to vaši schopnost milovat a oceňovat sami sebe. Ukážou na to, jak úžasní jste a kolik toho můžete ostatním nabídnout.

Proti stresu

Pokud procházíte těžkým obdobím, mít přítele, který vám s tím pomůže, může potíže usnadnit. Každý prochází stresujícími událostmi. Pokud víte, že máte lidi, na které se můžete spolehnout, je méně pravděpodobné, že i ty těžké chvíle budete vnímat jako méně stresující. 

Budují komunitu

I když můžeme být všichni docela dobří v budování online komunity, naše osobní vztahy vážně chybí. Zdravá komunita nám může pomoci cítit se v našich městech více jako doma. Když jsme venku a vidíme lidi, které známe – v obchodě s potravinami nebo v místní kavárně – dává nám to vědět, že jsme součástí něco většího a že někam patříme.

Přátelé vás tlačí, abyste byli nejlepší

Slyšeli jste někdy nějakou verzi fráze „jste průměrem lidí, se kterými trávíte čas“? Lidé, se kterými jsme přátelé, mají moc ovlivnit naše vlastní hodnoty a charakter. Když upřednostňujete přátelství s lidmi, kteří jsou štědří ve svém čase, pomáhají ostatním nebo jsou ambiciózní či pro rodinu, je pravděpodobnější, že tyto hodnoty sami převezmete. 

Skvělí přátelé mají moc z vás udělat tu nejlepší verzi sebe sama. Vidí vás a milují vás takového, jaký skutečně jste. Povzbuzují vás a tlačí k tomu, abyste se chovali lépe a byli tím, kým chcete být – svým „ideálním já“.

Zdroj: názory autora







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden mohou být pro vás vztahy trochu náročné. Mars, váš vládce, je v kvadratuře s Venuší, což může přinést napětí a nedorozumění ve vašem milostném životě. Buďte trpěliví a snažte se vyhýbat zbytečným konfliktům. J... Více

Vybrat znamení
Zavřít

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

3 Příspěvků
Poslední příspěvek 22:28
56 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:19
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat