Komu je lepší se vyhnout

Zbavit se lidí, kteří nám ubližují, je samozřejmě dobré. Jak ale takové lidi poznáme?

Nikdo z nás nechce vědomě trávit svůj čas s lidmi, kteří pro nás nejsou dobří. Jenže kolikrát se nám skutečně podaří takového člověka poznat – a distancovat se od něj? A přitom život bez toxických lidí kolem by mělo být to nejlepší rozhodnutí. Jediný problém je: Jak můžeme s jistotou vědět, zda se máme někoho opravdu vzdát, nebo mu dát další šanci? Protože když se nad nad tím zamyslíte: ani my sami možná nejsme stoprocentně šlechetní a občas ublížíme druhým, aniž bychom to vůbec tušili. A měli by nás přátelé kvůli tomu „odstřihnout“ nebo si zasloužíme ještě šanci? Proto: Zde jsou tři pravidla, která mohou pomoci vyhnout se negativním lidem.

Pravidlo tří

Lež, nedodržený slib, zanedbaná odpovědnost může být nedorozuměním. Dva z nich vážná chyba. Ale například tři lži znamenají, že máme co do činění se lhářem.

To znamená: Každý, kdo nás třikrát podvede nebo třikrát urazí bez dobrého vysvětlení (a stres není dobré vysvětlení), měl by si hledat jiného přítele. Činy jsou silnější než slova. Tři údery a ven!

Pravidlo projekce

Psychoanalytici (jako Sigmund Freud) používají termín „projekce“ k popisu jevu, který často hovorově nazýváme „nesuď druhé podle sebe“. Lidé projektují své vlastní touhy, obavy a záměry jiným lidem. V podstatě to děláme téměř všichni – pořád, všude a především: bez přemýšlení. Vždy vidíme svět z naší vlastní malé perspektivy. A co nám to říká? Jednoduše: Pokud si v každém našem komentáři všimneme, že nám někdo nedůvěřuje, předpokládá špatné úmysly a tuší útok, měli bychom být velmi opatrní. Protože asi začíná především u sebe...

Upíří pravidlo

Toto pravidlo je opět o všímavosti a introspekci: Jak se cítíte, než přijdete do kontaktu s dotyčnou osobou? A co se stane potom? Pokud vás člověk neustále a primárně stojí síly, věc je jasná: vyhněte se mu! Měli byste se vyhýbat energetickým upírům, protože ve většině případů pro ně nemůžete nic udělat.

Zdroj: názory autora






Celkem  0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Snídaně z lásky

20min
(38 hlasů)

Krupicová kaše

20min
(1 hlasů)

Omeleta s našlehanou ricottou

25min
(21 hlasů)

Dušené houby na toastu

40min
(25 hlasů)
Více tipů

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude pro Berany obdobím sebeobjevování a posílení osobních vztahů. Vaše energie bude na vrcholu a k tomu přispěje i pozitivní vliv Marsu, který vás povede k rozhodným a efektivním činům.V oblasti lásky se můžete těšit na pozitivn&... Více

Vybrat znamení
Zavřít

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

10 Příspěvků
Poslední příspěvek 6.9.
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 6.9.
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat