Začínající láska je velmi vrtkavá

Jednu minutu si člověk pomalu představuje svatbu a druhou přemýšlí o rozchodu. I takové věci se stávají, protože štěstěna začínajících vztahů může být ovlivněna „nemocí“.

Právě ve chvíli, kdy máte pocit, že se váš nový vztah slibně rozjíždí, partner udělá něco, co vás vyvede z míry. Ať už podivně srká u jídla, vezme si naprosto příšerné boty, pronese sexistický vtip anebo si po sobě neumyje toaletu, už na něj prostě nekoukáte stejně.

Je to definitivní konec?

„Náhlý pocit znechucení nebo dokonce odporu se může v ranných fázích romantického svazku objevit jako blesk z čistého nebe. Většinou souvisí s neatraktivními návyky protějšku, které způsobují jakousi averzi,“ vysvětluje australská klinická psycholožka Sara Tookey (1). Mimochodem, na sociálních sítích a vlastně už i mezi odborníky se pro tuto situaci používá termín „sick“, který se volně překládá jako „nemoc“. Jak závažná diagnóza je to pro vaši lásku?

Od banality k průšvihu

„Je pravdou, že některé příčiny se zdají být povrchní a hloupé, jako třeba partnerův vkus v hudbě nebo nemódní výběr oblečení. I tak ale mohou být spouštěčem červených výstražných vlajek, protože představují váš odraz a styl vašeho připoutání“ upozorňuje zase australská sexuoložka Chantelle Otten (2). Ale s rozchodem ještě vyčkejte, přece nebudete stahovat kalhoty, když je pomyslný brod hodně daleko.

Komunikace je klíč

Řekněte o svých pocitech tomu, koho se týkají. Jako u každé jiné obtížné konverzace je načasování vším. Vyberte si čas, kdy jste oba relativně uvolnění a zvolte místo, kde si můžete nerušeně povídat. Povězte partnerovi, co vás tíží. Vyhněte se nadměrné útočné kritice a raději se vydejte na cestu diplomatického jednání, doporučuje jmenovaná specialistka Sara Tookey. Jamile bude jasno, vraťte se k činnostem, které jste si jako pár užívali, čímž zase navážete spojení a zažehnete jiskru. Stojí také za zamyšlení, zda jste se nevědomky nerozhodli nasadit své drahé polovičce laťku příliš vysoko, čímž jste si na sebe sami upletli bič.

Zdroje: (1) www.happiful.com/got-the-ick-we-explore-the-truth-behind-why-we-suddenly-lose-all-feels, (2) www.houseofwellness.com.au/wellbeing/relationships/gen-z-ick?_x_tr_sl=en&_x_tr_tl=cs&_x_tr_hl=cs&_x_tr_pto=sc






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Milí Berani, tento týden vás čeká spousta vzrušujících událostí a příležitostí k osobnímu růstu. V oblasti práce a kariéry bude tento týden velmi produktivní. Budete mít možnost navázat nové kontakty a projevovat s... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

15 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:18
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 18:49

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat