Vyhrajte kuchařku a poukaz na setkání s Romanem Vaňkem!
Osobní setkání s propagátorem kvalitního jídla!
Osobní setkání s odborníkem na gastronomii Romanem Vaňkem
Fanoušci on-line pořadu Peklo na talíři mají jedinečnou šanci setkat se s propagátorem kvalitního jídla osobně. Šéf Pražského kulinářského institutu Roman Vaněk bude přednášek o české gastronomii a stolování! Přidá i pár praktických rad, čemu se vyhnout, na co si dát v restauracích i při nakupování "zdravých" potravin pozor.
Kdy a kde?
Setkání s názvem Otevřme oči s odborníkem na gastronomii Romanem Vaňkem proběhne ve čtvrtek 11. dubna 2013 od 18. hodiny v Hotelu Čechie (U Sluncové 618, Praha 8).
REGISTRACE PROBÍHÁ NA ADRESE BPWCR@BPWCR.CZ
Registrace probíhá do naplnění kapacity!
Cena pro nečleny Business and Professional Women je 250 Kč.
Kdo je Business and Professional Women?
Business and Professional Women (dále jen BPW) je mezinárodní federace žen s pobočkami ve více jak 90 zemích celého světa. Organizace má, mimo jiné, poradní status v OSN a status přidružené organizace Rady Evropy. Mezi její členky patří vlivné ženy, podnikatelky a manažerky. BPW Praha II je samostatným klubem BPW International v ČR, jehož hlavním cílem je rozvíjet profesní potenciál žen podnikatelek a manažerek na všech úrovních a podporovat jejich ekonomickou nezávislost.
Kuchařka Romana Vaňka Poklady klasické české kuchyně
Roman Vaněk, ředitel Pražského kulinářského institutu (přední kuchařská škola v ČR), je také autorem řady kuchařek a gastronomických publikací. Tentokrát se rozhodl vytvořit precizního moderně zpracovaného průvodce českou jídelní klasikou a spolu se šéfkuchaři Prakulu (bývalým a současným ) Václavem Fričem a Zdeňkem Marcínem vytvořili v knize Poklady klasické české kuchyně soubor bezmála dvouset receptů, připravovaných krok po kroku, včetně české pekařské klasiky, na které spolupracoval s vynikajícm pekařem a také lektorem Prakulu Martinem Hanusem.
Předmluvu Vaňkových "POKLADŮ" napsali velcí milovnící a ochránci poctivé české gastronomie kníže Karel Schwarzenberg, šéfkuchař Jaroslav Sapík a Jitka Rákosníková-šéfredaktorka časopisu F.O.O.D.
Každý recept je pečlivě popsán a fotograficky zdokumentován, což orientaci v něm i jeho přípravu ještě zjednoduší. Pro recepty sáhl autor do skutečně klasické české kuchyně, jakou vařily naše babičky - název tady skutečně nelže, jde o opravdové poklady! Od poctivé hovězí polévky, přes huspeninu, škvarky, utopence, řízek s bramborovym salátem, koprovku, rajskou, svíčkovou, šípkovou, tatarák, jehněčí, vepřové, telecí, vnitřnosti, drůbež, divočinu, ryby, krupicovou kaši, koláče až po vanoční cukroví.
Recepty v této kuchařce jsou jak složitější, tak zcela základní, včetně velmi zdařile zpracovaných tipů, všechny jsou ale zpracovány pečlivě a přehledně tak, aby byly čitelné a hlavně proveditelné doslova pro každého. Po dlouhé době je tady nová příručka, která si mezi klasickými českými kuchařkami bezpochyby najde své čelní místo.
"Poklady" musíte mít!
Pro jednu z vás, která správně zodpoví soutěžní otázku, máme poukaz na osobní setkání s Romanem Vaňkem a kuchařku s autogramem!
Vyhrává 500. správná odpověď.
Nápovědu hledejte na www.bpwcr.cz
Soutěž probíhá od 18. března do 10. dubna 2013.
Pravidla soutěže najdete zde.
Probíhá vyhodnocení soutěže
Soutěž již byla ukončena