Jak se zdá, metrosexuálům a spol. pomalu odzvonilo. Stále více žen totiž podléhá úplně jinému typu mužů – gastrosexuálům!
Kdo je vlastně gastrosexuál? Poprvé se tento pojem na veřejnosti objevil poměrně nedávno, v roce 2008. Tehdy jistá agentura prováděla průzkum veřejného mínění pro potravinářskou společnost a zjistila zajímavou věc – velmi výrazný podíl mužů uváděl mezi svými koníčky gastronomii, což bylo dosud spíše výjimkou (ať už proto, že vaření a spol. nebylo u mužů nikterak v oblibě, nebo že se ke své lásce k němu nechtěli přiznat).
Nicméně ať už za stoupajícím počtem mužů-milovníků gastronomie stojí cokoli, jedno je jisté – pro ženy jsou tito zástupci „silnějšího pohlaví“ velmi přitažliví!
Kdo je vlastně podle definice gastrosexuál? Podle jedné ze studií je to muž nejčastěji ve věku 25 až 44 let s vyšším vzděláním a společenským postavením. Vyzná se v nejrůznějším koření, má rád asijskou kuchyni, ale také například biopotraviny.
Někteří sociologové tvrdí, že muže dohnala k lásce k vaření a dobrému jídlu nutnost – po odchodu z domova často nemají partnerku, která by jim vařila, a tak si musejí jídlo obstarat a uvařit sami. Navíc stále méně žen může (a chce) každý den vyvařovat teplé večeře, když chodí do práce. A tak se muži prostě přizpůsobili…
A rozhodně tím neprodělali, většina žen považuje za velmi sexy, když jim muž přichystá něco dobrého na zub (a nejsou to tradiční špagety s kečupem).
Co vy? Máte doma milovníka gastronomie?
Sledujte nás na sociálních sítích: