Zlomenině penisu nahrávají i běžné sexuální polohy

Není to žádná vzácná výjimečnost, i váš partner může zažít zlomení penisu. Jaké situace to způsobují nejčastěji a co obnáší proces zotavení?

Zlomit se může hodně věcí. Třeba tužka, noha, hůl, brýle, srdce, židle… Nesmíme zapomenout ani na penis, i jeho se to týká. Ale jak je to možné, když kostí vlastně vůbec nedisponuje?

Prasknutí, které všechno utne

Je to skutečná noční můra mužů. Odhaduje se (1), že ji během svého života na vlastní kůži zažije jeden ze 100 tisíc jedinců. I když tahle svízel není smrtelná, může vyžadovat okamžitý chirurgický zákrok a dlouhé týdny abstinence od jakýchkoli radostí – jak milostných, tak i těch čistě fyziologických. Překvapivě se za touto děsivou diagnózou neskrývá zlomená kost, která tam ani není, ale roztržení pojivové tkáně nazývané tunica albuginea. Přesně ona během erekce drží penis ve vzpřímeném stavu. Jakmile se napětí zvýší na kritickou úroveň nebo dojde k nárazu, třeba během intenzivního pohlavního styku nebo hodně ambiciózní masturbace, může tato elastická vrstva prasknout a bolestivé nadělení je na světě.

I misionář je nebezpečný!

Tou asi nejvíce šokující informací je, že k této nehodě běžně dochází i při těch nejpopulárnějších milostných polohách typu misionář, žena nahoře nebo takzvaně zezadu. „Jde vlastně o problém s mířením. Pokud penis v plné síle mine svůj cíl a narazí na něco tvrdšího, než je očekávaná měkká přistávací plocha, může si přivodit zranění,“ vysvětluje s dávkou odlehčujícího humoru americký odborník anatomie Jonathan Bennion (2). Ten má jednu dobrou radu.

Dvakrát měř, jednou řež

Nejsou to jen klasické pozice, zlomeninám penisu hodně nahrávají i krkolomné akrobatické pokusy o intimní spojení. „Až příště budete uvažovat o divoké noci plné experimentů, vzpomeňte si, co všechno se může stát. Rozhodně je lepší držet se zpátky a mít věci pod kontrolou, než aby vás čekaly měsíce sexuální abstinence a tužeb po normální erekci, která nebude bolet pokaždé, když zavane lehký vánek,“ doporučuje všem mužům Jonathan Bennion.

Zdroje: (1) www.pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/30770071/#:~:text=Results:%208%2C029%20ED%20visits%20for,volume%20ED%2C%20and%20urban%20location., (2) www.nypost.com/2024/09/08/lifestyle/what-really-happens-to-a-broken-penis-anatomy-expert/






Celkem  0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Týden 42 roku 2024 přináší pro Berany zajímavé výzvy a příležitosti. Vaše energie a nadšení budou na vrcholu, což vám pomůže dosáhnout osobních i pracovních cílů.V práci můžete očekávat nové projekty nebo nab&iacut... Více

Vybrat znamení
Zavřít

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat