Přeměňte partnera ze spolubydlícího znovu na vášnivého milence

Začíná to kousek po kousku. Zrušíte rande se svým partnerem, abyste zůstali pozdě v práci. Když se vrátíte domů, jste příliš unavení na to, abyste mohli mluvit, takže sedíte u televize, dokud není čas jít spát. Brzy zapomenete na polibek na rozloučenou při odchodu z domu – a najednou už jste jen jako dva spolubydlící.

V jednu chvíli si pár začne uvědomovat, že mu něco chybí – fyzická intimita už není, co bávala, nebo si už ani nepamatujete, kdy jste si povídali, jaký jste měli den. Každý pár má chvíle, kdy až tolik nesouzní. Ale absence intimity a romantických citů může způsobit, že se budete méně cítit jako manželé a více jako spolubydlící.

Jak poznáte, že jste ve fázi spolubydlících?

Stává se to, když se jeden z manželů začne nudit monotónností manželství, nebo se nudí tím, že se usadí v pohodlné rutině. Když se to stane, můžete začít trávit velké množství času odděleně od svého manžela, zjistíte, že komunikace už nefunguje a zaznamenáte pokles fyzické intimity. Váš zájem o osobní život toho druhého opadne a stanou se z vás dva lidé sdílející společný prostor.

Vztah může pomalu začít rezivět, přičemž ani jeden z manželů nechce věnovat čas vyživování emocionální intimity, kterou manželství potřebuje. Partneři k sobě mohou začít chovat zášť, což vede k častým hádkám nebo vyhýbání se smysluplné komunikaci. Situace se může podepsat i na vašem duševním zdraví.

Pokud ve vztahu zažíváte některou z těchto věcí, je dobré udělat inventuru toho, co se mezi vámi a vaším partnerem děje a proč.

Udělejte si čas na zamyšlení nad svým vztahem

Cítit, že ve vašem manželství není něco v pořádku, je jedna věc. Být schopen přesně určit problém a zjistit, zda směřujete k fázi spolubydlících, je další věc. Kromě nalezení odpovědí na otázky si můžete udělat seznam věcí, které vás na vašem manželství znepokojují, a být upřímní sami k sobě, pokud jde o vaše pocity ohledně manželství – a vašemu manželovi.

Jakmile přiznáte problém, můžete oba začít pracovat na řešení.

Kroky k obnově vašeho intimního spojení

Oddálit se a cítit se jako spolubydlící se nestane přes noc. A bohužel ani opětovné spojení nefunguje tak rychle. Dopracovat se k naplňujícímu, poutavému a intimnímu vztahu s vaším partnerem vyžaduje čas a úsilí.

Krok 1: Potvrďte problém

Víte, že je tu problém; teď ho musíte dostat do popředí. Vy i váš manžel musíte probrat, co se mezi vámi děje. Doufáme, že oba partneři budou schopni uznat, že problém existuje, mít zájem a investovat do jeho řešení a zavázat se ke společné práci na něm.

Krok 2: Proveďte kroky k obnovení vztahu

Vy a váš partner můžete tento problém uznávat celý den, ale pokud nevynaložíte společné úsilí na změnu určitého chování, nic se nezlepší. Naštěstí existuje spousta jednoduchých a praktických akcí, které můžete podniknout. Nastavte si třeba připomenutí, abyste svému partnerovi každý den poslali láskyplnou nebo koketní zprávu. Když se váš partner vrátí domů po dni v práci nebo je celý den doma s dětmi, podělte se o to, co si na něm ceníte, a zeptejte se, jak jeho den probíhal – a poté aktivně poslouchejte odpověď.

Každý den se partnera dotkněte. Může to být něco tak jednoduchého, jako je dotek na rameni, objetí nebo polibek, držení za ruce nebo dokonce jemná masáž ramen nebo nohou. Malé doteky výrazně přispívají k obnově vašeho spojení.

Možná také zjistíte, že mezi vámi a vaším manželem stojí zeď bolesti. Pokud mluvení o problému a jeho pokusy o nápravu nic nemění, možná budete muset vyhledat odbornou pomoc.

Krok 3: Prožívejte společně čas

Může to znít jako samozřejmost, ale nepřerušovaný a kvalitní čas s partnerem je kritickou součástí opětovného spojení. Vaše aktivity nemusí být komplikované nebo drahé, jde spíše o čas, kdy se plně soustředíte na vzájemnou přítomnost. Domluvte se vždy předem a konkrétně na aktivitě, kterou budete chtít společně dělat.

Identifikujte problém, komunikujte se svým partnerem, hledejte zdravá řešení konfliktů a užijte si společný čas. Každý vztah vyžaduje práci. Ale pokud jste ochotni vynaložit úsilí, abyste se ze situace spolubydlícího dostali k milujícímu manželství, může to stát za to.

Zdroj: názory autora







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden mohou být pro vás vztahy trochu náročné. Mars, váš vládce, je v kvadratuře s Venuší, což může přinést napětí a nedorozumění ve vašem milostném životě. Buďte trpěliví a snažte se vyhýbat zbytečným konfliktům. J... Více

Vybrat znamení
Zavřít

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
22 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat