Vyrovnejte se změnami ve vašem vztahu 

Růst je ve vztahu důležitý, protože prohlubuje pouto mezi oběma členy. Součástí růstu je naděje, že se díky tomu vztah posílí, i když některé zlomí.

Když se zamilujeme, přijímáme jeden druhého takového, jaký je. Ale je nemožné očekávat, že zůstaneme stejní. Jak čas plyne, potřeby a preference se mění, až nás dostanou do bodu, kdy se budeme cítit jako jiný člověk.

O změnách spolu komunikujte

Aby jakýkoli vztah fungoval, je důležité o rostoucích rozdílech mluvit, abyste znovu vybudovali pevnou půdu pod nohama, abyste si navzájem rozuměli a podporovali se prostřednictvím růstu a posunů. Být zranitelný a otevřený ke svým emocím není nikdy špatná věc. Jen nezapomeňte použít výroky „já“ a držte konverzaci na svých pocitech, místo abyste popisovali, co je s druhou osobou špatně.

Zlepšení komunikace může přispět k přehodnocení zdraví vztahu. Jak vést rozhovor konstruktivně?

Stanovte si záměr

Stav vašeho vztahu nevyřešíte jedním rozhovorem. Pro každý rozhovor strukturujte, co chcete řešit. Možná si jeden týden budete chtít vybudovat lepší spojení a ukázat své uznání, a druhý týden budete chtít probrat poznámku, která vás zranila.

Nastavte pravidla

Pokud chcete dát všechny karty na stůl a říkat své upřímné myšlenky nahlas, musíte se cítit bezpečně. Nemůžete se bát trestu nebo odsouzení. Stanovte si základní pravidla toho, co znamená aktivně naslouchat, klást otevřené otázky a ukazovat, co to znamená chápat pohled druhé osoby – bez ohledu na to, jak těžké to v danou chvíli je.

Žádné rušivé vlivy

Odložte elektroniku a jakékoli rušivé prvky a najděte si klidné místo uvnitř nebo někde v přírodě. Je důležité vynaložit úsilí, abyste ukázali, že oba věnujete svou plnou pozornost.

Dodržujte plán

Konverzace funguje nejlépe, když se používá jako dlouhodobý nástroj. Navíc to ukazuje, že oba věříte v integritu a důvěru ve vztah. Vyhraďte si hodinu každý měsíc nebo jednou týdně, pokud procházíte nějakým přetrvávajícím problémem.

Správná péče

Namísto toho, abyste se spěchali postarat se o děti nebo šli za přáteli, vytvořte si nárazník, kde se můžete společně uvolnit. Mohlo by to vypadat jako psaní deníku, mazlení a povídání si, nebo spojení při společném jídle ve vaší oblíbené restauraci. To pomáhá prohloubit vaši blízkost a umožňuje integraci a sdílení více úvah.

Když je čas odejít

Pokud jste se pokusili se svým partnerem o vašem vztahu mluvit a nedošlo k žádnému pokroku směrem k vyřešení nebo kompromisu v kritických otázkách, možná je čas to ukončit. Někdy se přesvědčujeme, že tyto vztahy stojí za kompromisy, které přijímáme. Postupem času však vidíme, že nejsme schopni žádné do očí bijící nedostatky skutečně přehlédnout.

Zdroj: názory autora






Celkem  0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Skvělá snídaně s jahodami

15min
(20 hlasů)

Snídaně z lásky

20min
(38 hlasů)

Pečená vejce s pažitkou

25min
(20 hlasů)

Valentýnska snídaně

20min
(22 hlasů)
Více tipů

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden mohou být pro vás vztahy trochu náročné. Mars, váš vládce, je v kvadratuře s Venuší, což může přinést napětí a nedorozumění ve vašem milostném životě. Buďte trpěliví a snažte se vyhýbat zbytečným konfliktům. J... Více

Vybrat znamení
Zavřít

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

6 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat