Masturbace by měla rozhodně být součástí každodenní očistné rutiny

Masturbace již není tabu a kdo tvrdí, že to nedělá, tak lže. Měla by tedy masturbace být součástí každodenního sexuálního jídelníčku?

Masturbace, často stigmatizovaná a tabuizovaná, je přirozenou součástí lidské sexuality. Moderní studie a odborníci stále častěji poukazují na to, že pravidelná masturbace může mít pozitivní dopad na fyzické a psychické zdraví. Stejně jako každodenní očista těla, by měla být masturbace vnímána jako zdravý a přirozený způsob péče o sebe.

Fyzické přínosy masturbace

Pravidelná masturbace může přinést řadu zdravotních výhod. Jednou z nich je úleva od stresu. Během orgasmu tělo uvolňuje endorfiny, které přispívají k pocitu štěstí a relaxace. Dále může pomoci při zlepšování kvality spánku, protože orgasmus uvolňuje tělo a mysl, což vede k lepšímu odpočinku.

Masturbace také podporuje zdraví pohlavních orgánů. U mužů může pomoci při prevenci rakoviny prostaty, protože pravidelná ejakulace podporuje zdraví prostaty. U žen může masturbace pomoci při snižování menstruačních bolestí a zlepšení sexuálního zdraví (1).

Psychické přínosy masturbace

Psychické přínosy masturbace jsou stejně významné jako ty fyzické. Masturbace může zlepšit náladu a zvýšit sebevědomí. Pomáhá lidem lépe porozumět svému tělu a sexuálním potřebám, což může vést k lepšímu a zdravějšímu sexuálnímu životu.

Masturbace může také sloužit jako forma sebevyjádření a sebepřijetí. Vzhledem k tomu, že masturbační praktiky jsou zcela individuální, umožňují lidem prozkoumat svou sexualitu bez obav z odsouzení nebo selhání. To může vést k lepšímu pochopení vlastních sexuálních preferencí a hranic.

Masturbace jako součást každodenní rutiny

Stejně jako každodenní očista těla může i pravidelná masturbace přinést pocit pohody a rovnováhy. Zařazení masturbace do každodenní rutiny může být prospěšné pro celkové zdraví a duševní pohodu. Je důležité, aby lidé vnímali masturbaci jako běžnou a zdravou aktivitu, která může být součástí jejich každodenní péče o sebe.

Odbourání stigmatizace

Společnost by měla usilovat o odbourání stigmatizace masturbace. Vzdělávání a otevřený dialog o této tématice mohou pomoci lidem vnímat masturbaci jako zdravou a přirozenou součást jejich života. Podpora pozitivního přístupu k masturbaci může přispět k lepšímu psychickému a fyzickému zdraví celé populace.

Masturbace by měla být vnímána jako přirozená a zdravá aktivita, která přináší mnoho fyzických a psychických výhod. Zařazení masturbace do každodenní očistné rutiny může přispět k lepšímu zdraví a celkové pohodě. Je důležité, aby se společnost snažila o odbourání stigmatizace a podporovala otevřený dialog o této tématice.

Zdroj: (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5087699/, názor autora - zbytek článku







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude pro Berany obdobím sebeobjevování a posílení osobních vztahů. Vaše energie bude na vrcholu a k tomu přispěje i pozitivní vliv Marsu, který vás povede k rozhodným a efektivním činům.V oblasti lásky se můžete těšit na pozitivn&... Více

Vybrat znamení
Zavřít

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

10 Příspěvků
Poslední příspěvek 16:50
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:00
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat