Otázka dostatečné mužnosti tíží polovinu chlapů

O mužnosti má společnost jasné představy. Jenže do těch je hodně těžké zapadnout. Průměrný muž kvůli nim pochybuje o sobě samém zhruba 900krát ročně.

Být ženou je často považováno za nesmírně náročné. Sladit totiž mateřství a kariéru, aniž by to běžný chod domácnosti nějak výrazně narušilo, vyžaduje značnou dávku času, energie, úsilí a pečlivého plánování. Že by to muži měli o dost snazší? Ani ne. Zatímco jejich partnerky balancují mezi několika rolemi současně, oni čelí zase jinému problému.

Jsem takový, jaký bych měl být?

Přizpůsobit se standardním ideálům mužnosti není žádný med. V jistém britském výzkumu, do něhož bylo zahrnuto dva tisíce respondentů, se jich většina doznala k velké míře stresu. Opravdového alfa samce si totiž dnešní společnost představuje asi následovně – měl by být šikovný a manuálně zručný, svalnatý, atraktivní, sebevědomý a finančně zajištěný. Nesmí mu scházet smysl pro humor, stejně jako notná dávka dominance, ochranitelství a chuti naplňovat všechny sexuální potřeby protějšku. Ruku na srdce – kdo všechna tahle kritéria do puntíku splňuje? Žádný div, že jsou pánové ohledně své mužnosti značně nejistí, což je vyvádí z míry.

Laťka je příliš vysoko

„Ve světě, kde společenská očekávání určují, jak by se muži měli chovat a jak by měli vypadat, je skličující, že se jich celá polovina cítí pod velkým tlakem, aby do tradičních ideálů mužnosti zapadla,“ uvádí ve svém prohlášení Luka Matutinović, což je ředitel společnosti prodávající erotické pomůcky, která si zmíněný výzkum u mezinárodní marketingové agentury OnePoll objednala. Dodává pak, že průměrný muž se s nejistou a pochybnostmi o sobě samém potýká 900krát ročně. Ke všemu si to jako tajemství musí nechat pro sebe – to psychice také dvakrát nepřidá.

Tohle se neříká!

Téměř třetina účastníků výzkumu si posteskla nad tím, že patřit k silnějšímu pohlaví znamená nahlas nemluvit o určitých tématech, jako je třeba emoční citlivost nebo duševní zdraví, protože to působí trapně a zženštěle. V důsledku toho si mnozí myslí, že jejich přátelství postrádají hloubku a nebývají upřímná.

Zdroj: (1) www.studyfinds.org/men-feel-pressure-act-manly/






Celkem  0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude pro Berany obdobím sebeobjevování a posílení osobních vztahů. Vaše energie bude na vrcholu a k tomu přispěje i pozitivní vliv Marsu, který vás povede k rozhodným a efektivním činům.V oblasti lásky se můžete těšit na pozitivn&... Více

Vybrat znamení
Zavřít

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

10 Příspěvků
Poslední příspěvek 6.9.
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 6.9.
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat