Prostreno.cz

Bažant s hroznovým vínem

Máte-li chuť na zvěřinu, vyzkoušejte recept na bažanta s hroznovým vínem.

08.01.2012 lanvin
1h a 20min

20min příprava

60min vaření

571 kJ / 136 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Omytého bažanta zvenku i zevnitř potřete solí, pepřem a jalovcem. Dovnitř vložte zelenou petrželku. V pekáčku rozehřejte máslo a bažanta ze všech stran opečte.
  2. Bažanta podlijte vínem, přidejte rozdrobené kostky šťávy k masu a přikryjte. Vložte do trouby a pečte při 200°C asi 35 minut.
  3. Po 35 minutách k masu přidejte překrojené kuličky hroznového vína a za občasného přelití šťávou bažanta dopečte doměkka. Nakonec přidejte do šťávy hotovou jíšku.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    52,55 g
  • Sacharidy:

    96,34 g
    • Cukry:

      39,07 g
  • Tuky:

    146,63 g
  • Vláknina:

    6,00 g

Aktivita pro spálení:

510 kcal
63

minut jízdy na kole

48

minut běhu

152

minut uklízení





Podobné recepty

Kančí v čokoládě podle Itala

(22 hlasů)
1h a 15min
802 kJ

Zajíc na sladkokyselo podle Itala

(15 hlasů)
1h a 20min
830 kJ

Srnčí řízky s brusinkami

(6 hlasů)
1h a 30min
623 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

pepř

251 kcal / 100g
B10 g
S64 g
T3 g

šťáva k masu Knorr

23,81 kcal / 100g
B0,7 g
S4 g
T0,6 g

hroznové víno

69 kcal / 100g
B0,7 g
S18 g
T0,5 g

bílé víno

82 kcal / 100g
B0,1 g
S2 g
T0 g
Více informaci na befity
Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba
x zavřít reklamu