Prostreno.cz

Džem z červených bobulí

Uchovejte si letní úrodu na zimu . Džem z červeného rybízu ochucený vanilkou.

23.07.2021 sun
45min

30min příprava

15min vaření

1079 kJ / 257 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost


  • K přípravě
  • 1 l kuliček červeného rybízu
  • 150 ml vody
  • 300 g želírovacího cukru - Extra 2:1
  • 0.5 ks vanilkového lusku – dřeň

Postup přípravy

  1. Rybíz nasypte do hrnce , přidejte vodu , přiveďte k varu a vařte 10 minut.
  2. Vanilkový lusk podélně rozřízněte a tupou stranou nože vyškrábněte zrníčka , k rybízu přidejte přibližně 0.5 lžičky - vanilka je hodně aromatická.
  3. Přisypte cukr a za stálého míchání vařte 5 minut.
  4. Džem rozdělte do horkých , čistých skleniček , zavíčkujte je , otočte dnem vzhůru a nechte džem vychladnout.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    0 g
  • Sacharidy:

    300,00 g
    • Cukry:

      300,00 g
  • Tuky:

    0 g
  • Vláknina:

    0 g

Aktivita pro spálení:

290 kcal
36

minut jízdy na kole

27

minut běhu

86

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Džem z červených bobulí

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba