Vrásky lze přirozenou cestou zvrátit jen do určité míry

Objevují se na čele, kolem úst i v oblasti očí. Můžete se zbavit vrásek, které jsou už „hotové“? Tedy bez botoxu, dermálních výplní, laserových ošetření a dalších takových procedur.

Stárnutí je nevyhnutelnou součástí života a spolu s ním přicházejí určité změny. Zatímco některé probíhají uvnitř těla, jiné jsou vidět už na první pohled. Když mluvíme o vráskách, dají se po jejich vzniku vyzmizíkovat? Ostatně, drahé kosmetické produkty to přece slibují.

Mládí netrvá věčně

Proč se s přibývajícím věkem pleť povoluje a ochabuje? A dělají se ty nenáviděné vrásky, čemuž s nevolí musíme přihlížet? „Tyto záhyby a vyvýšeniny se v kůži tvoří v důsledku ztráty strukturálních proteinů na povrchu, jako je kolagen a elastin,“ vysvětluje australská dermatoložka Rebekka Williams. Podílí se na tom nejen genetika, tento proces značně urychlují i některé faktory životního stylu a prostředí, především pak kouření, nezdravá strava, dehydratace a nedostatek spánku, což má negativní vliv na regeneraci kožních buněk a produkci esenciálních proteinů, dodává odbornice. Zároveň varuje, že k předčasnému stárnutí pokožky přispívá i používání drsných kosmetických přípravků a příliš častý peeling.

Lze to zvrátit?

Nalijme si čistého vína – zbavit se již existujících vrásek je hodně obtížné. Dobrou zprávou ale je, že správná péče o pleť může výrazně zlepšit jejich vzhled a jemné linie trochu zakamuflovat. Dermatoložka Rebekka Williams doporučuje zaměřit se hlavně na podporu kožního mikrobiomu, kvalitní spánek, konzumaci nutričně bohatých a vyvážených potravin, pravidelnou aplikaci opalovacího krému i dostatečnou hydrataci – tohle všechno se prý při minimalizaci vrásek hodně uplatní. Od věci není ani konzultace s licencovaným odborníkem, který pomůže najít ideální produkty vhodné pro váš typ pleti, čímž se dá dosáhnout těch nejlepších výsledků.

Zdroje: www.bodyandsoul.com.au/houseofwellness/can-you-reverse-wrinkles-expers-weigh-in/news-story/3c40025e4398cc61c74fd382f35a5c8c






Celkem  0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Týden 44 v roce 2024 přináší pro Berany spoustu energie a příležitostí k osobnímu růstu. V tomto období se můžete cítit obzvláště motivováni k dosažení svých cílů. Využijte tento nával energie ke krokům vpřed, ale zároveň buďte ... Více

Vybrat znamení
Zavřít

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

5 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat