Předmývání vlasů je nutnost

Nejdřív na hlavu nanést olej, nechat ho pořádně působit a poté si vlasy klasicky umýt šamponem? Říká se tomu předmývání a přináší to fantastický efekt.

Od dob našeho mládí se toho změnilo opravdu hodně. Vezměme si třeba takové mytí vlasů – tehdy nám stačil obyčejný šampon a při sváteční příležitosti kondicionér. Dělali to tak všichni a nikoho by nenapadlo na tom něco měnit. Dnes se mycí vlasová rutina rozšiřuje na používání masek, sér, peelingů a různých bezoplachových ošetření. Vlasy je prý dobré i předmývat. Možná to vypadá jako zbytečný krok a další komplikace, co zabere čas, ale výsledky mluví samy za sebe.

Olejová pomoc pro větší čistotu

Nejde o předmytí, jaké si asi myslíte. V tomto případě nehraje hlavní roli voda, ale olej. Jak potvrzuje australská vlasová expertka Este Tchung, která působí jako globální produktová manažerka tamní značky péče o vlasy, olej přitahuje další olej. „Jeho aplikace před šamponováním pomáhá odstranit přirozené oleje a zbytky produktů, které se na pokožce nashromáždily. Olejová masáž nejenže vyživuje pokožku hlavy, uvolňuje také zbytky přípravků a nečistoty, které mohou blokovat vlasové folikuly,“ vysvětluje specialistka.

Lepší růst i zdravější pokožka

Dlužno dodat, že blokace folikulů běžně způsobuje problémy s růstem i nadměrným vypadáváním, ale správná péče může tyto potíže eliminovat. „Když po olejovém předmytí nanesete šampon, je mnohem snazší zbavit se přebytečného mazu a všeho, co tam nemá být, což přispívá k důkladnému vyčištění pokožky hlavy a obnovení průchodnosti folikulů,“ dodává Tchung.

Takto je to ideální

„Abyste z této kosmetické rutiny získali co největší užitek, nechte jej ve vlasech působit minimálně 30 minut,“ radí expertka Este Tchung. „Máte nějaké domácí práce nebo se chcete podívat na další epizodu seriálu? Těsně předtím pokožku hlavy ošetřete olejem. Z výsledků budete nadšení,“ dodává. Jde-li o konkrétní mazání, sáhnout můžete po oleji kokosovém, arganovém, jojobovém nebo olivovém.

Zdroj: www.bodyandsoul.com.au/beauty/hair-care/prewashing-hair-care/news-story/300daca66c421dd591af90910f347e62






Celkem  0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden vám přináší příležitosti k osobnímu růstu a sebepoznání. Vliv planet naznačuje, že byste se mohli cítit energičtější a motivovanější než obvykle, což je ideální pro zahájení nových projektů nebo dokonče... Více

Vybrat znamení
Zavřít

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 9:24
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 8:56
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat