Oční krém žádný jiný krém nenahradí

Nalézt ten správný režim přizpůsobený vašim potřebám může být trochu oříšek. Je propagovaný oční krém opravdu tolik potřebný, nebo je kolem něj jen mnoho povyku pro nic?

Oční krémy – malá, drahá investice do kosmetické péče, nebo jen marketingový trik? Koneckonců, i běžné pleťové mléko přece poskytuje účinné látky a dostatek hydratace, tak proč si jím nemazat i oblast okolo očí? Nevyjde to nastejno?

Není mazání jako mazání

„Oční krémy s klinicky ověřenými složkami skutečně fungují, což znamená, že mohou přinést viditelné zlepšení pleti,“ vysvětluje newyorská dermatoložka Blair Murphy-Rose (1). Podle ní lze různé problémy v oblasti očí řešit jak jejich aktivními složkami, tak i podpůrnými účinky – od stimulace tvorby kolagenu, přes zmírnění otoků a hydrataci, až po vyhlazení jemných linek. Americká dermatologická asociace (2) rovněž potvrzuje, že tyto prostředky snižují viditelnost vrásek souvisejících se stárnutím, a mohou tak přispět k mladšímu vzhledu. Chcete-li nalézt správný oční krém, zvolte ten, který má složení na míru ušité pro vaše specifické potíže.

Otoky? Kofein s nimi zatočí

S přirozeným stárnutím jsou otoky kolem očí stále častější (3). Hodně jim napomáhá i nedostatek spánku a konzumace zvláště slaného jídla (4). „Kofein je vynikající na otoky a působí poměrně rychle. Jeho účinek spočívá v dočasném zúžení cév, což snižuje hromadění tekutin v očním okolí,“ vysvětluje americká dermatoložka Rachel Nazarian.

S tmavými kruhy si poradí antioxidanty

„Antioxidanty jsou klíčové pro boj s tmavými kruhy, matností a změnou barvy pleti. V očních krémech bývají obrovským přínosem. Také chrání pokožku před škodlivými vlivy okolního prostředí a zpomalují její předčasné stárnutí,“ popisuje Rachel Nazarian. Chcete-li ještě větší a extra dávku mládí, vybírejte krémy s obsahem kyseliny hyaluronové a retinolem, radí tato expertka, která upozorňuje na to, že běžné hydratační krémy ty oční zkrátka nenahradí.

Zdroje: (1) www.livestrong.com/article/13778693-do-eye-creams-work/, (2) www.aad.org/public/everyday-care/skin-care-basics/care/skin-care-in-your-40s-and-50s, (3) www.mayoclinic.org/diseases-conditions/bags-under-eyes/symptoms-causes/syc-20369927, (4) www.livestrong.com/article/13778595-puffy-face-in-the-morning/






Celkem  0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden mohou být pro vás vztahy trochu náročné. Mars, váš vládce, je v kvadratuře s Venuší, což může přinést napětí a nedorozumění ve vašem milostném životě. Buďte trpěliví a snažte se vyhýbat zbytečným konfliktům. J... Více

Vybrat znamení
Zavřít

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
22 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat