Vzdání se make-upu pleti jen prospěje

Make-up sice zakryje jizvy, pupínky i nedokonalosti, ale pleť kvůli němu může rychleji stárnout. V sázce jsou nejen vrásky, ale i alergické reakce způsobené obsahem chemických a konzervačních látek.

Hollywoodské hvězdy jako Pamela Anderson a Selena Gomez se dobrovolně vzdávají make-upu, aby předvedly svou přirozenou krásu a podpořily hnutí s názvem Body positivity. Statečné dámy, že? Výhody veřejného odlíčení se však netýkají jen povzbuzení k sebepřijetí, hotové zázraky mohou udělat i s pletí. Využijte toho, že je léto a pokožka chce dýchat. Je čas ukázat svou pravou tvář!

Dvě strany jedné mince

Aby teď nedošlo k nějakému nedorozumění – nikdo samozřejmě neříká, že je make-up úhlavním nepřítelem. Někteří ho používají k okamžitému zakrytí jizev, akné či jiných vad a nedokonalostí, jiní zase ke sjednocení tónu, takže svým způsobem zlepšuje sebevědomí i sebedůvěru. Zda tato pozitiva převáží nad negativy, to je na osobním rozhodnutí uživatelů, protože ať se nám to líbí, nebo ne, zkrášlující situace nemusí být jenom růžová.

Složení, co má do přírody hodně daleko

„Některé pečující produkty s určitými přísadami, a to včetně vůní, konzervačních látek a specifických chemikálií, mohou způsobit podráždění pokožky nebo alergické reakce,“ upozorňuje australská kožní expertka a majitelka kliniky estetické medicíny Natalie Abouchar. Už jen z toho důvodu vypadá absence make-upu jako správný krok. A když se k tomu připočítá ještě delší mládí, motivace zřejmě ještě zesílí.

Problém s aplikací i dehydratací

„Dlouhodobé nošení make-upu potenciálně urychluje i stárnutí pleti. Je to kvůli vysušujícím chemickým složkám a opakovaným pohybům během nanášení, při kterých se kůže nepřirozeně natahuje, což rozvoj vrásek jenom podporuje,“ vysvětluje Natalie Abouchar s tím, že je obecně pro každého velmi prospěšné, když nechá svou pokožku nějaký čas dýchat a make-up dostane dovolenou. Jdete do toho?

Zdroje: www.houseofwellness.com.au/beauty/face-and-body/make-up-free-trend






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden Berani zažijí období plné energie a dynamiky. Hvězdy jsou vám nakloněny, což vám dodá extra dávku sebevědomí a vášně. Buďte připraveni na nové výzvy a příležitosti, které se objeví na vaší cestě.Vaše pr... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

16 Příspěvků
Poslední příspěvek 2.7.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat