Snadné způsoby natočení vlasů bez použití natáček

Ležérní vlny bez horkých pomůcek, které vlasy poškozují? Tak ty si udělat opravdu můžete. Bude vám k tomu stačit pár pinetek a gumiček, staré tričko nebo pásek od županu.

Jsou letní účesy, které z módy zkrátka nikdy nevyjdou. Jako třeba bohémské vlny! Sází na ně i známé celebrity, kupříkladu Kim Kardashian, Zendaya, Amal Clooney, Megan Fox, Gigi Hadid nebo Priyanka Chopra (1). Styl „mořské panny“ je zkrátka jedním z neotřesitelných trendů, který se hodí na významné společenské události, volný čas i romantické schůzky s partnerem.

Když je kráse trochu horko

Žhavé natáčky, kulmy, žehličky i další styligové přístroje vlny sice vytvoří, ale jde-li o poškození vlasů, sálající teplo patří na seznam největších provinilců. „Vlasy mají tendenci napodobovat jakékoli prostředí, ve kterém se nacházejí, takže pokud si je upravujete rozžhavenými nástroji, budou horké a suché,“ vysvětluje americký kadeřník celebrit Marco Pelusi (2). „Jejich opakované používání způsobuje lámavost, třepení, ztrátu lesku i nadměrné vypadávání, a to bez ohledu na konkrétní typ vlasů,“ dodává tento expert. Naštěstí jdou vlny udělat i „zastudena“ a tedy šetrným způsobem. Jak?

Od copánků k županu

Asi nejjednodušší možnost tu představuje večerní zapletení vlhkých vlasů do copů. Ráno si je rozpustíte, účes jemně prohrábnete prsty a je vyhráno. Jednotlivé větší prameny se dají zatočit i do drdůlků, které na noc zajistíte pinetkami nebo sponkami (3). Ke zvlněnému výsledku se doberete i za pomocí starého trička. Stačí ho rozstříhat na několik tlustších pruhů a na ně pak hřívu „namotat“. Aby to takto vydrželo až do probuzení, každý pruh utěsněte gumičkou. Využít se dá také pásek od županu – umístěte ho na hlavu tak, aby byly oba konce lemující uši stejně dlouhé, načež okolo nich vlasy oviňte. To je celé! Hezky bez horka a poškození, ovšem se stejným efektem.

Zdroje: (1) www.vogue.co.uk/article/mermaid-waves-hair-trend, (2) www.wellandgood.com/hot-tools-for-hair/, (3) www.byrdie.com/wavy-hair-without-heat






Celkem  0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude pro vás a vaše blízké založený na otevřené komunikaci a emocích. Pokud máte v plánu promluvit si o něčem důležitém se svým partnerem nebo rodinou, nyní je ta správná doba. Berani, kteří jsou nezadaní, mohou oček... Více

Vybrat znamení
Zavřít

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 30.9.
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat