Nejhorší spánkové návyky ničící vlasy

Culík s utaženou gumičkou? Žádné sušení po umytí? To je to nejhorší, co svým vlasům můžete ve spánku udělat. Problém je i s bavlněným povlečením, které jim také neprokazuje žádné laskavosti.

Přes den je s láskou češeme, šetrně myjeme, používáme tu nejlepší kosmetiku a děláme vše pro to, aby byly krásné, zdravé a lesklé. Jakmile ale jdeme spát, už péči o vlasy příliš neřešíme. Jak velká je to chyba?

Bavlněné povlečení jako problém číslo jedna

Otázka přímo zásadní – jaký máte polštář, respektive povlak? Dle názoru australské tricholožky Kay Fitzgerald dochází v důsledku tření o bavlněné materiály k poškozování, lámání i vypadávání koruny krásy. Pokud si navíc občas chodíte lehnout s mokrou hřívou, protože se vám nechce fénovat ani čekat, až samovolně uschne, pohybujete se na tenkém ledě o to víc.

Risk, který se nevyplácí

„Mokré vlasy jsou extrémně křehké a tedy i náchylné k nevhodnému zacházení. Hedvábné povlečení ve srovnání s bavlnou tření hodně snižuje, ale v případě vlhké hřívy vás stejně nezachrání,“ varuje zmíněná odbornice. Druhým pořádně škodlivým zlozvykem je podle ní těsné svazování do utaženého culíku. Ano, poletující prameny mohou při spánku rušit i značně překážet, ale tudy cesta ke kráse a kvalitě nevede, protože tím trpí nejen kštice, ale i pokožka hlavy.

Žádné velké tahání, prosím!

„Mnoho lidí si myslí, že tento noční účes je účinným řešením, ve skutečnosti však může přispět k alopecii. Zvláště, když si ho děláte každý den a delší dobu,“ upozorňuje tricholožka Kay Fitzgerald. To nejdůležitější pravidlo je, aby váš vytvořený styl nepůsobil příliš pevně a za vlasy ani kůži netahal. Vyvarujte se tedy těsným gumičkám i sponkám. Můžete si zaplést volný cop nebo „zamotat“ povolený drdol. Nabízejí se také hedvábné čepice a měkké textilní natáčky bez nahřívání. S jejich pomocí budete mít ráno hezké vlny!

Zdroj: www.houseofwellness.com.au/beauty/protective-hairstyles?_x_tr_sl=en&_x_tr_tl=cs&_x_tr_hl=cs&_x_tr_pto=sc






Celkem  0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude pro Berany obdobím sebeobjevování a posílení osobních vztahů. Vaše energie bude na vrcholu a k tomu přispěje i pozitivní vliv Marsu, který vás povede k rozhodným a efektivním činům.V oblasti lásky se můžete těšit na pozitivn&... Více

Vybrat znamení
Zavřít

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

10 Příspěvků
Poslední příspěvek 6.9.
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 6.9.
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat