Přípravy na příchod miminka vrcholí

Kolik rodičů chce znát pohlaví očekávaného potomka a jaké dárky budoucí maminky vždy ocení? Zapomeňte na plyšáky, vede praktičnost!

Příprava na příchod nového člena rodiny může být vzrušující, ale zároveň trochu náročná. Podle jistého amerického průzkumu stráví průměrný rodič úpravou dětského pokoje přibližně tři týdny. Někteří se na to vrhnou hned po prvním pozitivním těhotenském testu, jiní to nechají až na tu úplně poslední chvíli – takových je zhruba 5 procent. Každý se holt na děťátko chystá po svém…

Pohlaví. Chceme ho vědět?

Téměř 86 procent párů chce pohlaví miminka vědět ještě před narozením, a to právě kvůli zajištění odpovídající barevné výbavičky. Zbytek se nechává překvapit a při nákupech volí neutrální strategii. Co vy, vydrželi byste čekat až na porodní sál? Takřka 70 procent maminek a tatínků chystá ve druhém či třetím trimestru oslavy, takzvané baby showers, na nichž očekávaní holčičky nebo chlapečka pompézně odhalují, a to nejen sobě, ale i svým blízkým. Organizace této události dle dostupných statistik vyžaduje 12 až 31 hodin, záleží na preferencích pořadatelů a samozřejmě i financích. A protože se na tyto párty nechodí s prázdnou, o dary není nouze. Ne všechny ale sklidí úspěch a upřímné poděkování.

Není nad užitečnost

Průzkum odhalil, že místo zbytečných hraček a hloupostí drtivá většina rodičů ocení praktické věci, jako je oblečení, kojenecká láhev, zavinovačka, taška na plenky, speciální dudlík, fotoalbum, autosedačka, kolébka nebo dokonce kočárek. Jisté je, že s darováním těchto předmětů odpadají starosti s jejich sháněním, což je pochopitelně vítané. Na těchto miminkovských mejdanech se nedávají jenom dárky, ale i rodičovské rady. Co radí ti nejzkušenější? I na to se zmíněný výzkum zaměřil.

Chce to spánek a utužování lásky

Lidé, kteří mají potomků více a oplývají proto cennými zkušenostmi, kladou prvorodičkám na srdce, aby spaly vždy, když to stejné dělá i jejich dítě. Rovněž je podle nich důležité udělat si čas pro partnera a péči o sebe. Klíčová je také naprostá důvěra ve vlastní rodičovské instinkty. Co naopak prý vůbec není dobré, to je srovnávání se s ostatními.

Zdroj: www.msn.com/en-xl/news/other/how-do-expecting-parents-prepare-for-parenthood/vi-BB1oYV8w#details






Celkem  0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden přináší do vašeho milostného života novou energii. Pokud jste ve vztahu, může to být ideální čas pro prohloubení vzájemné komunikace a plánování společné budoucnosti. Nezadaní Berani by měli být otevřeni nov&y... Více

Vybrat znamení
Zavřít

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

259 Příspěvků
Poslední příspěvek 18:27
3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat