Křeček je naprosto nevhodný mazlíček k dětem

Protože křeček vypadá jako nejsnadnější domácí mazlíček, mnoho lidí si myslí, že je ideální jako první mazlíček pro děti. Ale to je velká chyba. Vysvětlíme vám, proč.

Jsou malí, roztomilí, vyžadují velmi málo práce a moc nestojí. Mluvíme o křečcích. Skutečnost, že tito čtyřnozí přátelé neustále pobíhají v kolotoči a vypadají tak sladce, také vysvětluje, proč jsou obzvláště oblíbení u dětí. Kromě toho po generace přetrvává domněnka, že křeček jako samotářské zvíře je vhodným domácím mazlíčkem.

Přes všechny zdánlivě pozitivní okolnosti, které si takový křeček jako domácí mazlíček přináší, je to všechno, jen ne vhodné zvíře pro děti. A my vám řekneme proč.

Křečci jsou noční tvorové

Pokud si myslíte, že váš potomek bude trávit hodiny s malým zvířátkem, budete zklamaní. Místo toho, aby přes den poskakoval po kleci, pobíhal v kole a žvýkal listy salátu, křeček přes den spí. Aktivní je až za soumraku, tedy přesně, když jde potomek spát.

A pak už malý čtyřnohý kamarád není tak tichý. Pokud dáte klec do dětského pokoje, je velmi pravděpodobné, že vaše dítě se příliš nevyspí. Buď bude křeček příliš hlasitý, nebo bude dítě nadšeně sedět u klece a sledovat, co jeho zvířecí kamarád dělá.

I přesto, jak je malý, potřebuje křeček také dostatek pohybu.

Křečci jsou norníci

Klec, kolo na cvičení, čerstvá voda a něco k svačině jsou zhruba to, co křeček potřebuje. Málokdo však ví, že křečci si rádi staví nory a pobíhají mezi nimi. Jednoduchá klec pro domácí mazlíčky nestačí, pokud chcete zvíře chovat druhově odpovídajícím způsobem.

Křeček zlatý, který je oblíbený zejména jako domácí mazlíček, totiž pochází z příhraniční oblasti mezi Tureckem a Sýrií, přesněji z náhorní plošiny Aleppo. A tam staví tubusové tunely dlouhé až devět metrů, které jsou navíc až metr hluboko pod zemí. Těžko to přenést do klece vhodné do dětského pokoje.

Křečci se neradi mazlí

Děti chtějí zvířátko, protože hledají kamaráda, se kterým by si mohly hrát a mazlit se. Křeček může vypadat roztomile, ale nemá rád, když se ho někdo dotýká, nosí nebo hladí. Jeho malé tělo je navíc velmi křehké a při nešikovné manipulaci se může snadno zranit.

Pokud se křeček cítí ohrožen, také kousne. I když to nevede k hlubokým kousnutím, může to být pro dítě skutečný šok.

Křečci jsou samotářská zvířata

Křečci jsou samotáři. Nechtějí být drženi společně s morčaty, králíky nebo jinými příslušníky svého druhu. To může skončit špatně.

Křečci nežijí dlouho

Křečci žijí pouze dva až tři roky. To, co zní rodičům skvěle, protože časové období pro zodpovědnost za zvíře je velmi dobře zvládnutelné, ale může být pro dítě velmi, velmi smutné. Pokud si ke zvířeti vytvořilo silnou citovou vazbu, může ztrátou velmi trpět.

Zdroj: názory autora







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude pro Berany obdobím sebeobjevování a posílení osobních vztahů. Vaše energie bude na vrcholu a k tomu přispěje i pozitivní vliv Marsu, který vás povede k rozhodným a efektivním činům.V oblasti lásky se můžete těšit na pozitivn&... Více

Vybrat znamení
Zavřít

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

10 Příspěvků
Poslední příspěvek 6.9.
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 6.9.
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat