Správným rodičem podle astrologie

Typické vlastnosti znamení zvěrokruhu se projevují již v raném dětství. Jaký vliv mají hvězdy na vývoj vašeho dítěte a jak můžete svého malého Vodnáře, Štíra nebo Ryby co nejlépe vychovat?

Každé dítě je malý jedinec, který objevuje svět a pohybuje se v něm po svém. Rozdílů si všimnete brzy.

To, jaká znamení zvěrokruhu jsou vaše děti, také pomáhá pochopit, jak můžete své děti co nejlépe podporovat.

Malí Berani vystrkují růžky

Rodiče dětí Berana potřebují pořádnou dávku vyrovnanosti, protože malí raubíři již brzy dávají najevo, že jim asertivita nechybí. Obávané fáze vzdoru začínají u tohoto znamení zvěrokruhu dříve a trvají déle. Děti Berani jsou již v raném věku samostatné a potřebují k vlastnímu rozhodování svobodu.

Mladý Beran rád pořádně vystrkuje růžky. Výrazný antipostoj ho nutí se konfrontovat se vším, co ho obklopuje. Neberte si to osobně – tyto fáze jsou důležitou součástí vývojového procesu. Ohnivé znamení je koneckonců pod nadvládou Marsu. Mars byl původně bohem jara, který zaháněl zimu svými bojovými schopnostmi. Později byl uctíván jako bůh války. Je lepší plánovat akční aktivity, u kterých se vaše dítě zapotí a zažije něco nového.

Děti Býci chtějí péči

Pokud se nebudete chovat tak, jak od vás vaše dítě Býk očekává, dojde k zajímavému zúčtování. A to nevyhrajete jen proto, že jste starší a zkušenější. Tvrdohlavost dětí Býka je legendární. Toto zemské znamení by si přálo, abyste se o něj po celý den starali a mazlili ho. Zde má slovo Venuše, planeta, která představuje požitek.

Změny malé Býky trápí. Mají úzké pouto se svými pečovateli a raději pracují z bezpečného domova. Vyžadují pevné procesy v neustále se opakujícím rytmu. Bez výjimek! To jim poskytuje podporu a bezpečí.

Později se s mladým Býkem bude muset jednat rozumně. V prostředí, kde lidé mluví a diskutují a kde jsou slyšet jeho potřeby, se cítí pohodlně a bude se skvěle rozvíjet. Občas potřebuje trochu povzbudit, ale vytrvale a odvážně jde svou vlastní cestou.

Děti v Blížencích vás udrží ve střehu

Investujte do pohodlných tenisek co nejdříve – vaše dítě Blíženec vás bude držet ve střehu. Rychle se učí mluvit a plazit se a brzy prozkoumává svůj svět. Kvůli jeho zvědavosti před ním není nic v bezpečí. Největší muka pro toto aktivní vzdušné znamení je v klidu sedět.

Na svých objevných cestách za sebou někdy zanechávají cestu zkázy. Úklid nepatří zrovna k jejim přednostem. Tam potřebují podporu nebo správný podnět – a to samozřejmě spočívá v novém dobrodružství.

Děti Blíženci milují komunitu a rychle se spřátelí. Nejlepší je obětovat největší pokoj v domě a dětský pokoj naplánovat zde. V domě budete mít vždy spoustu návštěv.

Mladí Blíženci procházejí těžkým obdobím, když vstupují do puberty. Zde se objevují dvě tváře znamení. Často se cítí rozpolcení a hledají své místo v životě. Toto hledání se může protáhnout až do dospělosti a je prostě součástí dospívání. Životní cesta tohoto znamení má tedy v zásobě několik křivek.

Malí Raci vyhledávají fyzickou blízkost

Malé děti jsou většinou tak roztomilé, že se s nimi chcete neustále mazlit. U dětí v Raku to není vůbec žádný problém. Samy vyhledávají fyzickou blízkost a potřebují hodně mazlení. Ostrá, nebo dokonce hlasitá slova toto citlivé vodní znamení děsí a hluboce zraňují. Na druhé straně uznání a motivace dělají ve vzdělávání zázraky.

Děti Raci jsou obecně klidná stvoření, která když dostanou správné úkoly, dokážou se zaměstnat. Jako vodní znamení se stejně rády ponoří do vlastního světa. Stačí jim papír a tužka a tyto děti jsou šťastné, protože zde mohou popustit uzdu své kreativitě. Motivaci a povzbuzení potřebují, pokud jde o navazování kontaktu se svými vrstevníky. Bývají stydliví a nejraději by se stáhli, ale tato forma izolace není prospěšná.

Děti ve Lvu jdou stále dopředu

I ty nejmenší lví děti ukazují, že se narodily ve znamení slunce. Jsou neustálým zdrojem velké radosti ze života, rády se smějí a žijí v důvěře, že jsou obzvláště požehnané. Vy sami jste středem jejich pocitů a myšlenek. Díky tomu se dobře prosazují a vědí, jak vyžadovat to, co chtějí – od mazlení po hračky a jídlo.

Při hraní a učení se prokazují jako čisté svazky energie, které odolají jakékoli výzvě. S tímto ohnivým znamením s pravidly, předpisy a pokyny ničeho nedosáhnete. Pokud se jim však podaří vysvětlit, proč má smysl věci dělat, převezmou lví děti zodpovědnost brzy a samostatně.

Mladí Lvi dělají své vlastní věci a potřebují hodně prostoru k rozvoji. Není neobvyklé, že se stanou vůdci v kruhu svých přátel a udají tón. O to obtížnější je zde mít vliv rodiče.

Pannám jděte dobrým příkladem

Toto inteligentní stvoření se nedá oklamat. Děti Panny testují spoustu věcí a rychle se učí. Nepravdy zastaví jejich žízeň po vědění a poškodí důvěru. Pro toto zemské znamení je důležité, abyste věci vysvětlili tak, aby jim rozumělo. Okamžitě aplikuje to, co se naučilo a zažilo, v praxi. Někdy působí dojmem, že je vševědoucí. Vzhledem k tomu, že jsou velmi přímí, mohou také brzy začít svým pečovatelům jasně dávat najevo, že udělali něco špatného a nedodržovali pravidla. Měli byste se chovat spravedlivě, jinak upadnete do nemilosti svého dítěte.

Později se znamení ukáže jako extrémně poslušné, nepřehání to a plní své úkoly včas. Rodiče zde mají méně problémů než ostatní.

Děti Váhy si každého omotají kolem prstu

Děti Váhy se konfliktům raději vyhýbají a hledají harmonii. I mezi svými vrstevníky spíše ustoupí, než aby se prosadily. Ale když dojde k nespravedlnosti, nebudou nečinně přihlížet.

Vzdušné znamení potřebuje stabilitu a stabilní prostředí s lidmi, které znají. Děti Vah jsou navíc extrémně citlivé na kritiku a drsná slova. Potřebují uznání a potvrzení, aby se mohli rozvíjet, ale jsou také otevření radám. To však neplatí o šatníku. Zde si brzy rozvinou svou vlastní mysl.

Mladé Váhy si umějí stanovit priority. Například školní předměty, které jsou pro ně důležité, zvládá na jedničku. Všechno ostatní je docela průměrné. Její okouzlující osobnost je činí oblíbené u všech, což jim dláždí mnoho cest.

Malí Štíři mají silnou vůli

Prosadit se proti silné vůli dítěte Štíra je téměř nemožné. Jisté je, že s tímto malým stvořením potřebujete pevné nervy, protože budete muset znovu a znovu vysvětlovat, proč stanovujete pravidla a proč by je vaše dítě mělo dodržovat. Naštěstí děti Štíra nejsou nerozumné.

Již brzy je zřejmé, že se zde rozvíjí silná osobnost. Dejte jí prostor k rozvoji. Vaše dítě bude jen zřídka vyhledávat vaši radu, ale místo toho se bude brzy rozhodovat samo. Nejlepší způsob, jak podpořit své dítě Štíra, je uznat, že tak statečně kráčí touto cestou samo.

Děti Štíři potřebují intelektuální vklad a je třeba je vyzvat. Co třeba šachy? Tohle můžete hrát i za 30 let. Rodina je pro dítě Štíra velmi důležitá. Později vám poděkují blízkými rodinnými pouty s pravidelnými telefonáty a návštěvami.

Děti Střelci chtějí ukojit svou žízeň po vědění

Touha malých Střelců zkoumat sahá daleko za stěny jejich domova. Jakmile se budou moci plazit a chodit, nic před vámi není v bezpečí. Připravte si mast na rány a náplasti. Děti Střelci nosí domů více oděrek než ostatní děti.

Touha tohoto znamení po vědění je obrovská. Nedivte se tedy, že se vaše děti za žádných okolností nechtějí omezovat na jediný koníček. Ale nebojte se, jakmile váš Střelec vyzkouší všechno, najde svou vášeň.

Otevřenost dětí Střelců jim usnadňuje socializaci. Mladí Střelci udržují širokou síť kontaktů. To může někdy vést k tomu, že stráví noc někde jinde. To s sebou nese rizika a nebezpečí, před kterými by rodiče své děti raději chránili. Přesto si Střelci musejí udělat vlastní zkušenosti.

Děti v Kozorohu potřebují místo k ústupu

Dítě Kozoroh bude zkoušet vaši lásku častěji, než byste si přáli. Vaše děťátko tuto tvrdohlavost prožije, zvláště pokud budete příliš kritizovat a kárat. A vaše dítě se stáhne a izoluje, aniž byste si toho všimli.

Zvláště když jde do tuhého, potřebuje toto zemské znamení hodně náklonnosti v podobě mazlení a dobrého přemlouvání, protože je pro ně těžké přiznat si nejistotu a slabost.

Spořádané struktury pomáhají malým Kozorohům najít stabilitu a poskytují jim bezpečí, které potřebují k překonání určitého sociálního ostychu. Mohou být dobře sami a někdy potřebují trochu pošťouchnout, aby se dostali do kontaktu se svými vrstevníky.

Mladí Kozorozi jsou ve srovnání s jinými znameními poměrně rozumní. Jejich vnitřní ambice zajišťuje, že školu ukončí s dobrým prospěchem. Umějí pařit, ale také vědí, kde je jejich hranice a nepřekračují ji. Potřebují také soukromí a často se věnují koníčkům, které nevyžadují, aby byli v komunitě.

Malí Vodnáři hledají svobodu

Děti ve Vodnáři nasávají informace jako houba a učí se věci rychlým tempem. To někdy vyvolává dojem, že předběhli dobu. Především jazykový talent nemá obdoby a dojem zanechá i hudební umění. Pokud se brzy zaměříte na umělecké nadání dítěte ve Vodnáři, můžete vychovat další superstar.

Dítě Vodnář na druhou stranu příliš nerozumí svým pocitům. To ho drží pod pokličkou a je třeba ho trochu vytáhnout z jeho ulity, pokud jde o mazlení a něžnosti.

Malí Vodnáři rychle vnímají citlivost jako slabost a snaží se takové fáze skrývat, a proto potřebují podporu svých rodičů, aby našli zdravou úroveň. Vodnář však nikdy nebude mít sklony k bujnosti.

Mladý Vodnář nemá rád pocit spoutanosti. Rodiče mohou mít dojem, že jim dítě utíká. Nejlepší způsob, jak navázat kontakt, je promluvit si s Vodnářem o jeho vizích. Budete se ale muset smířit s tím, že vaše dítě potřebuje volnost a brzy opustí rodičovské hnízdo, aby se postavilo na vlastní nohy.

Děti Ryby žijí ve svém vlastním světě fantazie

Největší radost dětem Ryb uděláte, když jim vyprávíte příběh o tajemných lesních duších, vílách a barevných podmořských světech, které ještě nikdo nenavštívil. Jakmile to bude možné, převezmou za vás vyprávění samy. A aby sbíraly nápady, tráví děti Ryby každou volnou minutu v přírodě a vracejí se jako malí lesní duchové a víly.

S takovou fantazií není divu, že se Ryby často věnují umělecké dráze. Dokud se tak ale nestane, je to pro toto citlivé znamení emocionálně kamenitá cesta. Problémy způsobují především rigidní pravidla a zásady. Děti Ryb se cítí jako zradu, když je začnou rodiče ovládat.

Mladé Ryby mají často problémy vypořádat se s přehnanými emocemi, které je někdy zcela převálcují. Podobně chaotické mohou být někdy představy o tom, co chce ryba dělat se svým životem. Jeden týden chce být doktorem, další týden textilním návrhářem. Najít správnou cestu vyžaduje čas. Nejlepší, co můžete udělat, je ukázat svému dítěti, že v něj máte naprostou důvěru.

Zdroj: názory autora, www.wellandgood.com/parent-child-relationship-astrology/






Celkem  0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude pro vás a vaše blízké založený na otevřené komunikaci a emocích. Pokud máte v plánu promluvit si o něčem důležitém se svým partnerem nebo rodinou, nyní je ta správná doba. Berani, kteří jsou nezadaní, mohou oček... Více

Vybrat znamení
Zavřít

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:22
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat