Také patříte mezi milovníky vaječného koňaku, a tak už se těšíte, až si zase otevřete láhev domácího vaječňáku od babičky, a budete pomalu „ucucávat“? Zkuste si ale tuhle dobrotu tentokrát vychutnat i jinak!
Kde všude vás může vaječný koňak ještě potěšit?
Dekadentní čokoláda
Kdy jindy si užít pohodu se šálkem horké čokolády v ruce, zabalení pod dekou při sledování pohádek než o Vánocích? Dětem můžete čokoládu ozvláštnit několika bonbóny marshmellow, sobě vaječným koňakem. Stačí kapka, aby čokoláda získala na jemné krémovosti a úžasné chuti! Nechce se vám vařit čokoláda? Pak zkuste trochu vaječňáku nalít do kávy. Kouzlo Vánoc v jediném šálku zaručeno!
Úžasná poleva
Dáváte si k svačině ovesnou kaši? Zkuste si ji vylepšit na vánoční dobrotu, která je ovšem dětem nepřístupná. Zalijte ovesnou kaši špetkou vaječného koňaku. Skvěle doplní její chuť a navíc ji krásně zjemní. Pokud jsou v kaši i rozinky a skořice, dostanete se vánoční nálady po několika soustech.
Netradiční zmrzlina
Pokud jste milovníky zmrzlin a této pochoutky se nevzdáváte ani o Vánocích, můžete vaječňák využít nejen jako polevu! Jestli se rádi rozmazlujete zmrzlinou domácí, pak při její výrobě použijte místo smetany trochu koňaku (však je také z mléka). Vánoční nanuky ocení určitě i vaši (dospělí) hosté!
Dokonalé lívance
Jestli ještě nebudete přeslazení vším tím cukrovím a spol., vrhněte se na lívance. Do těsta namísto podmáslí přidejte vaječňák (nebo jím nahraďte část podmáslí, záleží samozřejmě na vás) a pak pečte jako obvykle. Pocukrujte a posypte skořicí. Po téhle dobrotě se budete olizovat až za ušima! Pokud se vám nechce měnit recept, pak vaječňák použijte do polevy na lívance. Úspěch zaručen.
Neodolatelný toast
Také patříte k lidem, kteří propadli francouzskému toastu (tedy toastovému chlebu namočenému do směsi vejce a mléka a opečenému na pánvi)? Pak pro vás máme vánoční vylepšení. Ano, uhodli jste – část mléka nahraďte vaječným koňakem. Dobrou chuť!
Sledujte nás na sociálních sítích: