Čistý ovocný mošt nebo 100% ovocné pyré Ovocňák díky způsobu zpracování zajistí nejen skvělou chuť, ale také řadu živin pro váš organismus.
Tradice a kvalita
Mošty a pyré Ovocňák jsou vyráběny v Rudicích u Uherského Brodu. Suroviny pro tvorbu moštů pocházejí převážně od sadařů z Moravy, případně od dalších českých a slovenských pěstitelů. Hlavním cílem je nabídnout kvalitní produkt z českých zemí českému spotřebiteli. Jedním ze základů zdravého života je konzumace čerstvých potravin bez přidané chemie, cukrů, konzervantů či aromat, které ideálně pochází z prostředí, kde žijeme. Ovocňák se snaží zvýšit podporu českých výrobků a povědomí o nich.
Mošty neobsahují žádnou přidanou vodu, sladidla ani jiné chemické látky. Jedná se pouze o čerstvou šťávu z ovoce nebo zeleniny. 1 litr šťávy je vyroben z cca 1,6 kg ovoce a zeleniny plné vitaminů a minerálů.
Druhou výrobkovou řadou jsou přesnídávky neboli pyré. Vyrábí se původní osvědčenou recepturou, tedy pasírováním ovoce. To přináší v ovoci tak žádanou vlákninu a samozřejmě svěží ovocnou chuť. 1 kg pyré se vyrobí z asi 1,3 kg ovoce a následně se pouze šetrně pasteruje při 82 °C.
Mošty a pyré můžete koupit na www.ovocnak.cz
Co jsme testovali
V rámci testování mohlo 40 testerek a jejich dětí otestovat balíček moštů a pyré Ovocňák. Co tento balíček obsahoval?
Mošt Jablko - hruška
V hruškách se nachází malé množství vitaminu C, E a B, jakož i důležité minerály: draslík, hořčík a železo. Taktéž jsou hrušky dobrým zdrojem stopových prvků: mědi, manganu a v menší míře i zinku.
Dále hrušky obsahují organické kyseliny, jejichž množství je nižší než v jablkách, a výrazné množství taninů.
Více informací na www.ovocnak.cz
Mošt Jablko – lesní ovoce
Tento mošt je vyváženou směsí jablka, jahody, maliny a černé jeřabiny (arónie).
Nápoj obsahuje 80 % jablečné, 6,6 % jahodové, 6,6 % malinové a 6,6 % šťávy z černé jeřabiny.
Více informací na www.ovocnak.cz
Pyré Jablko – jahoda
Báječná chuť jahod přitahuje nejen děti. Nejlepší jsou samozřejmě čerstvé.
Ovšem skvělé jsou i jahodové moučníky a chlazené jablko-jahodové pyré s piškoty a pudinkem se uplatní i jako osvěžující dezertík na dětské párty.
Více informací na www.ovocnak.cz
Pyré Jablko – meruňka
Meruňky patří z hlediska výživových a biologických hodnot k nejcennějšímu peckovému ovoci. Obsahují kromě jiného i důležitý beta-karoten (provitamin A).
Žlutočervený vzhled poskytují rostlinná barviva, antokyany, která se koncentrují ve slupce i v dužině během zrání.
Více informací na www.ovocnak.cz