Seriál hubnutí: Jídelníček na lehký pracovní den!

SERIÁL HUBNUTÍ 4. DÍL: Představte si pondělí. Začátek týdne, kdy ještě nehoří žádné termíny, ale potřebujete se spíše po víkendu znovu srovnat s pracovním tempem. Je to den, ve kterém máte čas i na sebe a své koníčky. A jaký by mohl být váš jídelníček?

Seriál hubnutí: 1. díl najdete zde: Revoluce v hubnutí: S námi konečně zhubnete!
2. díl: 7 pravidel pro účinnou dietu: Čtěte a hubněte!
3. díl: Dieta = omezte tuky a cukry. Omyl!

Snídaně

Zapečená houska se sýrem a okurkou
Suroviny:
1 celozrnná houska, 5 g rostlinného másla, 50 g strouhaného nízkotučného sýra, 100 g okurky

Přesnídávka

Bílý jogurt s ovocem
Suroviny:
125 g bílého jogurtu, 100 g ovoce (broskve, kiwi, jahody, maliny, ...)

Oběd

Vývar z drůbežího masa a zeleninová pánev s houbami
Polévka

Suroviny:
100 g drůbežího masa, 2 mrkve, 2 petržele, 1/4 kedlubny, 1/4 celeru, 1/2 cibule, polévkové koření, mletý pepř, sůl
Postup:
Maso rozkrojte na dva plátky, zalijte vodou (cca 300 ml), okořeňte a osolte a dejte vařit. Po dosažení varu snižte teplotu a dále pomalu vařte zhruba 20 minut. Poté přidejte nakrájenou kořenovou zeleninu a vařte dále ještě půl hodiny.

Zeleninová pánev s houbami
Suroviny:
100 g mrkve, 50 g květáku, 100 g cukety, 100 g brokolice, 50 g zelených fazolek, 100 g rajčat, 2 lžíce rajčatového protlaku, 100 g čerstvých nebo mražených hub, 1 lžíce olivového oleje, kmín, bazalka, bylinková sůl
Postup:
Všechnu zeleninu i očištěné houby pokrájejte na malé kousky. Na teflonové pánvi rozehřejte olej, vložte zeleninu i houby a pod pokličkou duste do měkka, podle potřeby podlévejte vodou. Před koncem ještě přidejte protlak a koření a lehce převařte. Lze podávat samostatně jako lehká večeře, případně v kombinaci s těstovinami vařenými al dente k obědu.

Svačina

Drůbeží šunkové rolky se sýrem cottage
Suroviny:
50 g drůbeží šunky, 100 g sýra cottage

Večeře

Zapékaná rajčata s balkánským sýrem
Suroviny:
50 g čerstvým rajčat, 50 g loupaných rajčat, 50 g sýru balkán, lžíce olivového oleje, 1 stroužek česneku, špetka třtinového cukru, oregano, pepř, mořská sůl
Postup:
Na oleji jemně orestujte česnek, přidejte cukr a čerstvá i loupaná rajčata. Nechte 25 minut vařit, aby vám omáčka zhoustla. Osolte, opepřete a přidejte oregano. Poté nalijte omáčku do olejem vymazané zapékací misky, posypte balkánským sýrem a vložte do předehřáté trouby a 20 minut pečte.
TIP Bety: Chcete poradit, jak začít hubnout? Nevíte, jak si správně sestavit zdravý jídelníček? Poraďte se zdarma s naší výživovou poradkyní Gabrielou Knosovou!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden se pro vás, Berani, nese ve znamení nových začátků. Budete cítit silnou potřebu začít něco nového nebo se pustit do projektů, které jste dlouho odkládali. Energie Marsu vás povede k činorodosti, takže se nebojte pustit do akce. Jen pozor na unáhlen&aa... Více

Vybrat znamení
Zavřít

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

22 Příspěvků
Poslední příspěvek 8:48
212 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat