Jídelníček, kterým odstartujete vaši přípravu těla do plavek

S naší profesionální instruktorkou Petrou z klubu Holmes Place jsme pro vás připravili ucelený program, který vám pomůže dostat se včas do ideální formy a kondice. Petra už vám představila 10 výživových tipů pro zdravé a krásné tělo a dnes pro vás máme také detailní jídelníček na celý týden! S chutí do toho!

Profesionální instruktorka Petra Jandová, která je vám k dispozici v naší poradně, už pro vás spolu se svými kolegy z klubu Holmes Place sestavila 10 výživových tipů pro sexy tělo na léto a nyní pro vás připravila také podrobný jídelníček na celý týden.

Aby vaše příprava byla co nejúčinnější, měli byste dodržovat ještě těchto pár pravidel:

•    V průběhu týdne nepijte kávu ani sycené nápoje – nahraďte je vodou, respektive zeleným/bílým/bylinkovým čajem.
Ke spočtení množství tekutin, které na den potřebujete, použijte následující vzorec: 35 ml tekutin /kg tělesné hmotnosti.

•    Žádný alkohol.

•    Jídla nedosolujte, nápoje nedoslazujte.

•    Máte-li mezi jednotlivými jídly hlad, ujistěte se nejprve, že jste dost pili – žízeň se často zaměňuje za hlad. Potřebujete-li svačinu, vyberte si z následujících možností:
* 180 g přírodního jogurtu (neslazeného)
* 1 kus ovoce a 6 mandlí
* 40 g cottage cheese a 2,5 vlašských ořechů
* 20 g sýra se syrovou zeleninou (celer/paprika/okurka/cherry rajčata)
Dále vám Petra představí 10 cviků, které jsou zaměřeny na celkové posílení těla, rychlé a efektivní tvarování problémových partií – břicha, hýždí a stehen.

  Snídaně
Oběd
Večeře
Den 1 150 g nakrájeného manga smíchaného se 180 g přírodního jogurtu a 30 g ovesných vloček. 100 g grilovaného kuřete s libovolným množstvím míchaného salátu (1/2 polévkové lžíce dresinku) a 2 vařené brambory o přibližné velikosti vejce. 130 g grilovaného steaku podávaného se 100 g kaše z batátů (sladkých brambor) a libovolným množstvím listové zeleniny.

  Snídaně
Oběd
Večeře
Den 2
Smoothie z 200 ml mléka s 0,1 % tuku, 1 banánu, 2 hrstí libovolných lesních plodů a 1 krajícem celozrnného toustu (40 g), jemně dochucené olivovým olejem. Těstovinový salát připravený z 50 g těstovin (hmotnost před přípravou), 75 g tuňáka a kukuřice (dle chuti). Smíchejte s 1 čajovou lžící olivového oleje a přidejte bylinky dle chuti. Poté: jeden kelímek nízkotučného jogurtu. 120 g kuřete smaženého za stálého míchání s nakrájenou zeleninou (papriky, houby, fazolové lusky atp.) v omáčce z černých fazolí. Podávejte se dvěma polévkovými lžícemi divoké rýže.


Pozn. fotografie k jídelníčku jsou pouze ilustrační.

  Snídaně
Oběd
Večeře
Den 3
2 míchaná vejce, grilovaná směs hub a rajčat (celkem 180 g) a 1 krajíc tmavého chleba (40 g). Celozrnný rohlík nebo kornspitz plněný ¼ avokáda, 2 plátky šunky (neprocesované) a 1 polévkou lžící humusu. Po jídle zbývá prostor i na trošku ovoce. 100 g vařeného lososa spolu s 2 brambory o přibližné velikosti vejce, vařenými s mátovými lístky (pro chuť). Podávejte s větší hrstí spařeného špenátu a posypem z mandlových lupínků.

  Snídaně
Oběd
Večeře
Den 4
40 g müsli (bez přidaného cukru) se 125 ml mléka s 0,1 % tuku a několika kousky ovoce. 60 g buvolí mozzarella s troškou pesta, podávané na třech kouscích křupavého žitného chleba. Na závěr větší kus ovoce. 75 g mletého hovězího (povařte pro zbavení tuku) smíchejte s rajčatovou omáčkou a nakrájenými paprikami. Podávejte se 40 g celozrnných těstovin.

  Snídaně
Oběd
Večeře
Den 5
45 g ovesných vloček povařených ve 130 ml mléka (při vaření můžete dle chuti přidat skořici a půl hrsti rozinek). Velká mísa polévky z červených fazolí (ideálně domácí), 180 g přírodního/lehkého řeckého jogurtu a ovoce. Omeleta ze dvou vajec a trochy mléka plněná směsí hub shiitake a hlívy ústřičné, lehce osmahnutá na řepkovém oleji a podávaná se směsí podušené zeleniny (150g).

  Snídaně
Oběd
Večeře
Den 6
2 krajíce celozrnného toustu lehce potřené olivovým olejem a 180 g míchaného ovoce (pestrobarevného). Míchaný salát (libovolné množství) s olivovým olejem, 100 g libového rostbífu, 2 polévkovými lžícemi divoké rýže a 4 rozpůlenými vlašskými ořechy. Vydlabejte pečený brambor (70 g) a kousky smíchejte s 20 g strouhaného sýra. Směsí naplňte brambor a podávejte se salátem z rukoly, rajčat a fazolových klíčků.

  Snídaně
Oběd
Večeře
Den 7
Smoothie ze 180 g přírodního jogurtu, trochy mléka, 10 g avokáda, hrstky lesních plodů a 25 g práškového ovsa. 7 libovolných kousků sushi se salátem a nízkotučnou zálivkou, poté salát z míchaného ovoce (cca. 120 g). 75 g čerstvého grilovaného tuňáka s 90 g kadeřavé kapusty (možno dochutit muškátovým oříškem) a pečenými bramborovými plátky (50 g).


Pozn. fotografie k jídelníčku jsou pouze ilustrační.

Článek byl připraven ve spolupráci s Petrou Jandovou, profesionální instruktorkou z Holmes Place.

Mgr. Petra Jandová, 26 let
 

Pracuji jako Studio Business Manager a lektor studiových lekcí v Holmes Place. Absolvovala jsem Pedagogickou fakultu Univerzity Karlovy v Praze, obor biologie, chemie se zaměřením na vzdělávání.

Své pedagogické znalosti a zkušenosti v oboru fitness se snažím předávat nejen na svých komerčních lekcích, ale i jako školitelka řady kurzů „Instruktor aerobiku“ a specializovaných seminářů.

Mojí specializací jsou posilovací formy, step aerobik, dance aerobik a dětský aerobik. Více na www.petrajandova.cz.

PÍSEMNOU PORADNU PETRY NAJDETE NA BETY.CZ ZDE







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden pro vás, Berani, přináší nové energie a možnosti, jak završit rok 2024 se vší parádou. V pracovní oblasti se mohou objevit nečekané šance, které by mohly vést ke zlepšení vaší kariéry nebo finanč... Více

Vybrat znamení
Zavřít

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

21 Příspěvků
Poslední příspěvek 15:51
289 Příspěvků
Poslední příspěvek 15:48
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat