Mužská posedlost ženskými ňadry

Proč mají muži tak rádi ženská prsa? 

Většina žen má komplikovaný vztah ke svým prsům. Příliš malá, příliš velká, málo pevná a tak dále... Muži naopak bývají, pokud jde o prsa, méně kritičtí. Ale proč tomu tak je? A proč se zdá, že muži jsou prsy posedlí?

Zpátky k matčině hrudi

Existuje o tom řada teorií. Larry Young, profesor neurovědeckého behaviorálního výzkumu na Emory University v Atlantě, a Brian R. Alexander, vědecký novinář, tvrdí, že našli zcela logické vysvětlení, proč muži milují prsa (1). Jak už to tak bývá, vracejí se to do dětství, tedy do doby, kdy nás kojila maminka.

Podle Younga a Alexandera je důvod tolika sexuálního nadšení neurologický. Při kojení ženy stimulují bradavky, což stimuluje uvolňování oxytocinu v mozku. Tento hormon se také nazývá drogou lásky a zajišťuje těsné pouto matka-dítě. Spustí se tok mléka a maminka se zcela soustředí na své miminko.

Stejně tak lze prsa stimulovat i jinými doteky a spustit tak uvolňování hormonu lásky, tvrdí vědci. Muž chce nerozdělenou pozornost ženy a pocit intimity a blízkosti, chce si vybudovat těsné pouto. Podobné úzké pouto jako mezi matkou a dítětem. Takže tak.

Muži milují křivky

Na otázku: Proč se mužům líbí prsa? existuje ale ještě jedna neméně dobrodružná odpověď. Prostě milují ženské křivky samy o sobě. Existuje také teorie evoluční biologie o mužské preferenci prsou. Říká, že muži jsou tak přitahováni k ženským formám, protože jsou známkou plodnosti. Žena s velkými prsy signalizuje, že je zdravá, dobře živená a schopná otěhotnět.

Zdroj: (1) www.nature.com/articles/457148a, názor autora






Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Vláčný mazanec

(30 hlasů)

Pečená vejce s pažitkou

(20 hlasů)

Jarní snídaně s ředkvičkou

(23 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Očekávejte náročný týden, ale s velkým potenciálem pro růst a rozvoj. Budete se cítit motivováni pracovat na svých cílech a ambicích a to vám poskytne silný pocit směru a jistoty.Na pracovišti můžete čekat nové příležitosti, nové... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

90 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
142 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat