Krém na plenkovou vyrážku je pro suchou a zanícenou pleť to pravé

Hurá! Suchá pokožka už může být minulostí. Ošetřete ji dětským krémem na plenkovou vyrážku a užijte si sametově hebkou kůži, která by hydrataci mohla rozdávat.

Krém na plenkovou vyrážku neboli dermatitidu je pro rodiče malých dětí nezbytnou výbavou. Citlivou pleť zklidňuje a regeneruje, přičemž snižuje podráždění, hydratuje, vytváří ochrannou vrstvu a ulevuje od svědění. Napadlo by vás, že něco takového může být darem i pro vaši kůži? Ono to tak je!

Překvapení, které vítáme všemi deseti

O tomhle dětském mazání se na sociálních sítích čile diskutuje už nějakou dobu. Uživatelé nadšeně sdílejí domácí videa (1), v nichž si jeho účinky nemohou vynachválit. Dokonce o něm hovoří jako o zázračném kosmetickém pokladu, co se suchou pletí svede hotové divy, a to za jedinou noc. Ani z pohledu vědy to vyloučené není, neboť případová studie (2) z loňského roku zjistila, že prostředky na bázi oxidu zinečnatého již po deseti minutách obnovují kožní hydrataci u pacientů, kteří podstoupili laserové ošetření jizev. Až se zase vydáte do obchodu, nezapomeňte zabrousit i do dětského oddělení, kde na vás čeká mazlavý zkrášlující pomocník s hodně zajímavým a prospěšným složením.

Stačí jen máznout

„Krémy na plenkovou vyrážku obsahují přísady, jako je lanolin, minerální olej, vazelína, kukuřičný škrob nebo extrakt z ovesných jader. Snižují proto podráždění, působí proti zánětům, uzamykají vlhkost hluboko v pokožce a posilují kožní bariéru,“ vyjmenovává hlavní výhody americká certifikovaná dermatoložka působící na soukromé klinice estetické medicíny Elizabeth Houshmand (3). Nechtěli byste si k takovému zlepšováku náhodou přikoupit i dětský pudr? Není drahý a vážně ho využijete do poslední špetky.

Pomoc od hlavy až k patě

I pudr určený pro ty nejmenší bývá dospělým k užitku. Věděli jste, že ho lze použít jako šetrný suchý šampon, deodorant podpaží i nohou nebo účinný osvěžovač bot (4)? Své uplatnění si vždycky najde a je dobré mít ho po ruce.

Zdroje: (1) www.tiktok.com/@shereeneidriss/video/7308027648607964462?lang=en, (2) www.onlinelibrary.wiley.com/doi/full/10.1111/jocd.15808, (3) www.nypost.com/2024/02/29/lifestyle/what-is-face-basting-how-diaper-rash-cream-can-relieve-dry-skin/, (4) www.parenting.firstcry.com/articles/magazine-baby-products-that-adults-can-use-as-well/






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Očekávejte náročný týden, ale s velkým potenciálem pro růst a rozvoj. Budete se cítit motivováni pracovat na svých cílech a ambicích a to vám poskytne silný pocit směru a jistoty.Na pracovišti můžete čekat nové příležitosti, nové... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

90 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
142 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat