Nejžhavější barevný trend pro rok 2024

Představte si červenou, třešňově červenou. Protože tón „Ahoj, tady jsem!“ je v současnosti absolutní top v trendech interiérových barev a v roce 2024 ovládne náš domov.

Žádná barva nepřitahuje naši pozornost více než jasná, dynamická červená. Z bohatého tónu vyzařuje hodně pozitivní energie. Pokud jde o bydlení, světle červené tóny aktivují a stimulují naši energii, tmavší odstíny nám naopak dodávají pocit uvolnění a bezpečí.

Ani s trendy barvou to nemusíte přehánět

Třešňově červená je zářivá barva a asi nikdo z nás si v jejích barvách nezařídí celý dům nebo byt, ale je ideální pro nastavení jemných akcentů. Může to být jedna židle, křeslo, stůl nebo – pro odvážnější a za dodržení jistých pravidel – dokonce jedna plocha stěny. Pokud si netroufáte rovnou na nábytek nebo stěny, můžete jako vyjádření použít dekorace nebo doplňky, například polštářek, misku, různé květiny v odstínech červené nebo třeba obrázek. Velmi efektní mohou být také jedny dveře nebo strop v barvě letních třešní.

Jaké barvy ladit k třešňové červené

K červené v interiéru se skvěle hodí zlatá – třeba na nábytku, světlech nebo doplňcích. Lze ji také kombinovat s teplými tóny dřeva a přírodními materiály. Nábytek a textilie v neutrálních a tlumených barvách, jako je šedá a krémová, budou vytvářet k zářivé barvě příjemnou rovnováhu. V kombinaci s jasnými barvami, jako je oranžová, růžová a růžová, naopak ze svého interiéru vykouzlíte moderně laděný domov.

S jakými barvami raději ne

Jak se říká – proti gustu žádný dišputát… a každý si nakonec interiér zařídí podle svého, ale oku příliš nepolahodí letní třešňová červená s chladnou světle modrou. Ze stejného důvodu bychom nedoporučovali kombinovat ji ani s chromem. A pokud se nechcete v červené takzvaně „utopit“ rozhodně si jí nemalujte celé místnosti.

Zdroj: www.veranda.com/decorating-ideas/color-ideas/g44693769/color-trends-2024/






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Očekávejte náročný týden, ale s velkým potenciálem pro růst a rozvoj. Budete se cítit motivováni pracovat na svých cílech a ambicích a to vám poskytne silný pocit směru a jistoty.Na pracovišti můžete čekat nové příležitosti, nové... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

90 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
142 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat