Působivé designové trendy roku 2024

Toužíte po změně? Pokud v roce 2024 plánujete rekonstrukci svého domova, můžete se inspirovat nejzajímavějšími designovými trendy, které letos nadělají hodně parády!

Interiérová designérka Kate Dawson z New Jersey vždy milovala barvy, zejména zelenou. V roce 2024 vidí, že se tato barva konečně hraje prim. „Mám pocit, že svět interiérového designu prosazuje zelenou barvu asi čtyři nebo pět let a konečně se jí dostává pozornosti, kterou si zaslouží. Nemluvím o lovecké zelené z 90. let, mluvím o smaragdové a olivové,“ nechala se slyšet pro portál Real Simple. A jak zelenou dostat do interiéru? Tapety a textilie poslouží přímo královsky. Pokud ale olivová nebo smaragdová není vaším šálkem čaje, zkuste další tipy, jež jsou právě teď v kurzu.

Přechod na zemité zóny

Zatímco bílé kuchyně a koupelny kralovaly po mnoho let, v roce 2024 stojí za to vsadit na zemité tóny, jež čím dál získávají na oblibě. Nejen hnědá a béžová, ale i vínová kuchyně do vašeho domova vnese novotu a čerstvost.

Tmavé a náladové barvy

Temné a náladové vibrace se vrací! Malování stěn je je jedním z nejoblíbenějších způsobů, jak jim dát šanci. Nádherná tmavě šedá/modrá funguje ve všech druzích aplikací, od venkovních okenic až po vnitřní stěny. V saténovém provedení vypadá obzvláště skvěle na skříňkách a knihovnách.

Maximalismus

S maximalismem se to táhne už od roku 2023 a i současnost mu přeje. Jeho cílem je vnímat každý centimetr prostoru jako příležitost k uměleckému vyjádření. Tak nebojácně míchejte barvy a textury tak, aby prostory působily živě a bujně.

Vintage

Vintage je cokoli staršího více než dvě dekády. Jedinečné vintage kousky lze kreativně začlenit do vašeho dekoračního schématu. Moderní nábytek v kombinaci s vintage skleněným boxem, kovovým svícnem či plechovými cedulkami působí hravě a sofistikovaně.

Detailní kování

Ať už je to v kuchyni nebo koupelně, kování se může zdát jako malý detail, ovšem opak je pravdou. Krásné kování prohlubuje příjemný pocit z prostoru. Upřednostněte třeba mosaz.

Integrované dřezy

Chystáte se na velkou rekonstrukci kuchyně? Pak musíte mít integrovaný dřez. S nadcházejícími měsíci se stane velmi populární. Navíc přidání kamenné přední zástěry ke kuchyňskému dřezu podtrhne přirozenou krásu kamene a zároveň maximalizuje funkčnost v prostoru.

Oživené stěny

Obyčejné stěny jsou out. Naplánujte si, že v tomto roce konečně začleníte dřevěné obložení, malby nebo tapety, abyste přinesli více vizuálního zájmu na stěny v celém vašem domě.

Zdroje: www.realsimple.com/design-trends-to-try-in-2024-8400115







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Vláčný mazanec

(30 hlasů)

Pečená vejce s pažitkou

(20 hlasů)

Jarní snídaně s ředkvičkou

(23 hlasů)

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Očekávejte náročný týden, ale s velkým potenciálem pro růst a rozvoj. Budete se cítit motivováni pracovat na svých cílech a ambicích a to vám poskytne silný pocit směru a jistoty.Na pracovišti můžete čekat nové příležitosti, nové... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

90 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
142 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat